24 Mart 2009 00:00

PSAKD Adana’da 20. yılını kutladı

PSAKD Adana Şubesi derneğin 20. Kuruluş yıldönümünü düzenlediği bir etkinlikle kutladı.

Paylaş

PSAKD Adana Şubesi derneğin 20. Kuruluş yıldönümünü düzenlediği bir etkinlikle kutladı. Geceye Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Derin, PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Eğitim Sen yöneticileri, Emek Partisi İl Başkanı Sevil Aracı, Emek Partisi Çukurova Belediye Başkan Adayı Metin Özden, DTP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şiar Rişvanoğlu, CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özgümüş’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
ALEVİLER OY DEPOSU OLMAYACAK
Sinevizyon gösterimi ile başlayan gecede PSAKD semah grubu sahne aldı. Semah grubunun ardından konuşan PSAKD Adana Şube Başkanı Metin Çelik, yıllardan beri oy deposu olarak görülen Alevilerin bu yıl da aynı duruma düşürülmek istendiğine değindi. Birçok siyasi partinin Alevi açılımında bulunduğunu dile getiren Çelik, Alevilerin herhangi bir partinin oy deposu olmadığını, Alevilerin oyunu barıştan, kardeşlikten, demokrasiden ve emekten yana partilere kullanacağını söyledi. Seçimlerde herhangi bir partiyi işaret etmediklerinin altını çizen Çelik, Aleviler bireysel olarak kendi düşüncelerine göre oylarını kullanacaklarını ifade etti.
OYUMUZ EMEKTEN YANA OLANLAR
PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş ise Alevilerin son dönemde taleplerini yüksek sesle dile getirdiğini belirtti. Her seçim döneminde kapılarının çalındığını dile getiren Gümüş, Alevilerin siyasette yeteri kadar temsil edilmediğini vurguladı. Gümüş, emekten, barıştan ve demokrasiden yana güçlerle seçimlerden sonra görüşmelerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından etkinlik PSAKD Derneği Bağlama Hocası Feyzullah Eti’nin dinletisi ile devam etti. Etkinlik, Eti’nin ardından Metin Kahraman ve Serdar Keskin’in müzik ziyafeti ile son buldu. (ADANA)
ÖNCEKİ HABER

Enerjide dışa bağımlıyız

SONRAKİ HABER

25 yıldır yol bekliyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...