24 Mart 2009 00:00

Polis dövdü, hakim tutukladı

Adana Namık Kemal Mahallesi’nde 20 Mart gecesi, Mert Sartkaya ve Muhammet Bozkurt, sokakta bira içip sohbet ediyordu.

Paylaş

Adana Namık Kemal Mahallesi’nde 20 Mart gecesi, Mert Sartkaya ve Muhammet Bozkurt, sokakta bira içip sohbet ediyordu.
Mahallelinin “içki içip çevreyi rahatsız ediyorlar” şeklindeki ihbarıyla polis ekipleri olay yerine geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarına göre olay şöyle gerçekleşti: İlk gelen ekipte direksiyondaki polis araçtan inmeden, Sartkaya’yı yanına çağırdı, 2 genç aracın yanına birlikte gitti. Sartkaya’nın polisle konuştuğu sırada araçtan inen 5 polis, gençlere vurmaya başladı. Gençler yere düşerken, polisler coplarla vurmaya devam etti. Dayak yaklaşık 4 dakika sürerken, gençler kelepçelenerek gözaltına alındı. Gençler, çıkarıldıkları mahkemece “polise mukavemet” suçundan tutuklandı.
AİLE: İNSANLIK DIŞI
Gençlerin aileleri, yaşananlara tepki göstererek bu işin peşini bırakmayacaklarına dikkat çekti. Mert Sartkaya’nın babası Tezcan Sartkaya, güvenlik kamerası görüntülerinin delil olduğunu vurguladı. Polisler hakkında şikayetçi olacağını söyleyen Baba Sartkaya, tepkisini şöyle dile getirdi: “Gözaltına almak, etkisiz hale getirmek bu kadar zor muydu ki, bütün polisler üzerine çullanıp, cop ve tekmelerle dövdü? Polis devletinde mi yaşıyoruz? Bu insanlık dışı bir davranış. Bunun hesabını sormak için elimden geleni yapacağım. Tutuklamaya itiraz için dilekçe verdik.”
Muhammet Bozkurt’un abisi Murat Bozkurt ise, polisler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını dile getirdi. “Polislerin hareketleri insanı, insanlığından utandıracak görüntülerdi” diyen Bozkurt, bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi. Bozkurt, “Konuyu gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacağız. Olay sonrası Adli Tıp Kurumu’ndan verilen raporda da kardeşimin dayak yediği belli oldu” dedi. (ADANA)

BURSA’DA ÖLDÜRESİYE İŞKENCE İDDİASI

BURSA’nın Kestel ilçesinde çatışmada bir polisi öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Ender Bulhaz Aktürk’ün gözaltında öldüresiye işkence gördüğü iddia edildi.
Aktürk’ün geçtiğimiz hafta Bursa Emniyeti’nde gözaltında geçirdiği 2 gün hakkında bilgi veren Ezilenlerin Hukuk Bürosu Avukatlarından Özlem Gümüştaş, elektrik dışında bilinen bütün işkence yöntemlerinin müvekkiline uygulandığını dile getirdi. Gümüştaş’a göre, Aktürk’ün tüm kaburgaları kırık, vücudunda ezik, yara ve çizikler bulunuyor, falaka işkencesinden ötürü ayakları şiş halde, sağlık durumu ise ciddiyetini koruyor. Kelepçesi çıkarılmadığı için tedaviyi kabul etmediği belirtilen Aktürk’e ters ve düz askı, falaka, buz üzerinde yürütme, tazyikli su sıkma, kaba dayak işkencelerinin yapıldığı öğrenildi. (BURSA)
ÖNCEKİ HABER

Engellilere eğitim engeli!

SONRAKİ HABER

GÜNCEL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa