24 Mart 2009 00:00

1 derslik, 110 öğrenci

Burası, Sislice Köyü Birleştirilmiş İlköğretim Okulu. Balık istifi sınıflara girişte izdiham yaşanıyor.

Paylaş

Burası, Sislice Köyü Birleştirilmiş İlköğretim Okulu. Balık istifi sınıflara girişte izdiham yaşanıyor.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Sislice Köyü Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu’nda bir sırada beş kişinin oturduğu sınıfta 110 öğrenci balık istifi ders görüyor. Köye yeni bir okul yapılamıyor. Bu nedenle badanasız, zili olmayan okulda 110 öğrenci, öğretmenlerinin verdiği komutla sınıfa koşuyor. Sınıfa her giriş çıkışlarda izdiham yaşanıyor, erken gelen yer kapıyor. Balık istifi sınıfta bazen arkadaşlar arasında yer kavgaları çıkıyor, geç kalan dersleri ayakta dinliyor.
TUVALET DE YOK
Sislice Köyü Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu’nda 1, 2 ve 3’üncü sınıf öğrencisi olan 110 çocuk aynı derslikte eğitim görüyor. 4 ve 5’inci sınıf öğrencisi 66 kişi de okula öğleden sonra geliyor. Ders kitaplarını ve defterlerini çıkardıkları zaman sıranın üstünde yazı yazacak yer bulamayan öğrenciler, köylerine okul yapılmasını istiyor. Tuvaleti bulunmayan okulda öğrenciler, ihtiyaçlarını köydeki evlere giderek karşılıyor. Dersler öğrenciler için çok sıkıntılı geçiyor, çünkü öğrenciler yazı yazamıyor, öğretmenlerini duyamıyor, anlayamıyor. Ancak tüm bunlara rağmen öğrenciler, iyi bir gelecek kurmak hayaliyle her sabah terlikleriyle okula koşuyor.
Bu arada, Sislice köyünün Muhtar Azası Hacı Gümüştaş ise, okulun bir tuvaletinin bile olmadığını, çocukların dışarıda ihtiyaç giderdiğini belirtti. Muhtar, “Beş çocuk bir sırada oturmaya, eğitim görmeye çalışıyor. İmkanımız yok. Devlet bize yardım etsin. Çocuklar okula gidiyor yer bulamıyor. Okulun tuvaleti bile yoktur” dedi. (ŞANLIURFA)
ÖNCEKİ HABER

KOKART EYLEMİ

SONRAKİ HABER

Engellilere eğitim engeli!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...