24 Mart 2009 00:00

Bu paraya neler yapılmaz?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İSKİ hesaplarını Meclis adına denetleyen Sayıştay Denetçileri, 2007 yılı hesaplarında 1 milyar lira, yani eski parayla 1 katrilyon lirayı aşkın kamu zararı saptadı.

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İSKİ hesaplarını Meclis adına denetleyen Sayıştay Denetçileri, 2007 yılı hesaplarında 1 milyar lira, yani eski parayla 1 katrilyon lirayı aşkın kamu zararı saptadı. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, basın açıklaması yaparak Topbaş’a yüklendi.
İBB Başkanlığı bütçesinin yaklaşık yüzde 10’una denk gelen israfı açıklayan Kılıçdaroğlu, Topbaş’a yeni sorular yöneltti. Kamu ihale kurulu İstanbul Büyükşehir Belediye’si Kaç ihaleyi iptal etti ve Kamu İhale Kurumu kaç ihale dolayısıyla İçişleri Bakanlığına suç duyurusunda bulundu” diye soran Kılıçdaroğlu, “İçişleri Bakanına da soruyorum. Bu soruşturma taleplerine yönelik bugüne kadar ne yaptınız?” şeklinde konuştu. Bu raporların İstanbul’da 1 liralık işin 5 liraya yaptırılmış olduğunu gösterdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Şayet Kadir Topbaş bu durumu açıklamayacaksa, konuşmayacaksa o zaman Başbakan Erdoğan çıkıp konuşsun” dedi.
“Kamu zararına yapılmamış olsaydı İstanbul’un birçok sorunu çözümlenebilirdi” diyen Kılıçdaroğlu bu parayla neler yapılabileceğine dair, basın mensuplarına bir tablo sundu. Bu tabloya göre 1 milyar lira ile yapılabilecekler şöyle: “125 bin 485 aileye bir yıl boyunca 600 TL yardım yapılabilir.
90 bin 350 kişiye istihdam sağlanabilir. 80 metrekare dairelerden 33 bin 200 aileye konut yapılabilir. 16 kilometre metro inşaatı yapılabilir.
600 kilometre şehir içi karayolu inşaatı yapılabilir. İSKİ su bedellerinde yüzde 30 indirim yapılabilir. İETT ulaşım bedellerinde yüzde 50 indirim yapılabilir.”
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Danıştay Davası yeniden

SONRAKİ HABER

Alay komutanına ‘faili meçhul’ gözaltısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa