25 Mart 2009 00:00

‘Tok ne bilsin açın halinden!’

ANKARA Emek ve Meslek Örgütü Platformu, kriz gerekçesiyle yaşanan işten çıkarmaları İŞKUR Ankara İl Müdürlüğü önünde protesto etti.

Paylaş

ANKARA Emek ve Meslek Örgütü Platformu, kriz gerekçesiyle yaşanan işten çıkarmaları İŞKUR Ankara İl Müdürlüğü önünde protesto etti. Hükümetin, işsizliği önleyecek politikalar yerine sermayedarları koruyan düzenlemeler yapmasına tepki gösteren emekçiler, “Gözleri emekçinin cebinde, kulakları IMF’den gelecek haberde olan ekonomi yöneticileri istemiyoruz” dedi.
Eylemde konuşan Platform Sözcüsü Ramazan Pektaş, işsizliğin Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığını belirterek, hükümetin, krizin Türkiye’yi etkilemeyeceği yönündeki açıklamalarını eleştirdi. Başbakan’ın kriz mağdurları için “dürüst değiller” şeklindeki sözlerine “Tok ne bilsin açın halinden” diye yanıt veren Pektaş, hükümetin, krizle ilgili sadece üst ve orta gelirlilerin işine yarayacak önlemler alarak “kimin sesi” olduğunu gösterdiğini söyledi.
Pektaş, IMF ile anlaşma yapılmasını eleştirerek, “IMF ümüğümüzü sıkacak diyenlerin, ümüğümüzü IMF ile sıkmaya ne kadar hazır olduklarını geçmiş uygulamalardan biliyoruz. AKP şunu bilsin ki, IMF ve Dünya Bankası’ndan dost olmaz” dedi.
Hükümetten, sermayeden değil emekten yana düzenlemeler yapmasını isteyen Pektaş, şunları söyledi: “Gözleri emekçinin cebinde, kulakları IMF’den gelecek haberde olan ekonomi yöneticileri istemiyoruz. Kriz mağduru emekçilere harcanmayan kaynakların, yerel seçimler nedeniyle propaganda amaçlı olarak savrulmasını istemiyoruz. Seçmene sadaka dağıtan değil, istihdam sağlayan politikalar istiyoruz.” (ANKARA)

EMEKÇİLERİN TALEPLERİ

* İşten çıkarmalar yasaklansın.
* Maaşların keyfi olarak ödenmemesi engellensin.
* Özel sektöre kaynak aktarmak yerine, atıl duran kamu
işletmeleri faal hale getirilsin.
* İşsizlik Fonu, işsizlik maaşı artırılarak işsizler için kullanılsın.
* Asgari ücretten vergi alınmasın.
* Kredi kartı faizleri silinsin.
ÖNCEKİ HABER

GERÇEK

SONRAKİ HABER

Lastikte delege seçimleri başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...