25 Mart 2009 00:00

SGK’nın İlaç Alım Protokolü yargıda

TÜM Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türk Eczacılar Birliği arasında imzalanan “2009 İlaç Alım Protokolü”nün, bazı maddelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay’da dava açtı.

Paylaş

TÜM Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türk Eczacılar Birliği arasında imzalanan “2009 İlaç Alım Protokolü”nün, bazı maddelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay’da dava açtı. TEİS Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan dün yaptığı yazılı açıklamada, protokolle, muayene ücretlerinin tahsildarlığının eczacıların sırtına yüklenmesinin devam ettiğine ve bu nedenle yargı yolunu seçmek zorunda kaldıklarına dikkat çekerek buna ilişkin haklı seslerine kulaklarını tıkayan SGK’nın, bunu, protokolle beyan ettiğini dile getirdi. Yargıya taşıdıkları başka bir maddenin de, eczanelerin faturaları kontrol edilirken, reçetelere örnekleme metodu uygulanması olduğunu kaydeden Saydan, örnek alınan reçetelerin ne tutarları ne de verilen ihraç miktarlarının faturadaki bütün reçetelerin aynısı olamayacağını hatırlattı.
Bir reçetede bir ilaç bulunacağı gibi, başka birinde 40 ilaç bulunabileceğini, değerlerinin de farklı olabileceğini hatırlatan Saydan, “SGK reçetelerimizi tütün balyaları gibi örnekleyerek kontrol etmekte ve eczane faturalarımızdan haksız kesintiler olmaktadır” dedi. Saydan, ödeme ve sermayelerinde kara delikler oluşturan bu uygulama yerine, yeteri kadar eczacı istihdamı ile tüm reçetelerin kontrol edilmesi gerektiğini, bu nedenle maddeyi yargıya taşıdıklarını ifade etti. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Engelli kadınların sorunları tartışıldı

SONRAKİ HABER

PMD: Gazetecilere yönelik tehdit ve yasaklara hayır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...