25 Mart 2009 00:00

Piyalepaşa’ya kadın muhtar adayı

İSTANBUL’un ortasında, İstanbul’a benzemez bir yer Piyalepaşa. Sivas’tan, Tokat’tan, Van’dan, Erzincan’dan ve Türkiye’nin birçok ilinden gelen Piyalepaşa halkı, ne İstanbullu ne taşralı.

Paylaş

İSTANBUL’un ortasında, İstanbul’a benzemez bir yer Piyalepaşa. Sivas’tan, Tokat’tan, Van’dan, Erzincan’dan ve Türkiye’nin birçok ilinden gelen Piyalepaşa halkı, ne İstanbullu ne taşralı. Belediyelerin ilgilenmediği, yolları çukur, insanları yoksul bir semt.
Kentsel dönüşüm projeleri onların korkulu rüyası. Çocuklar için oyun alanları bulmak mümkün değil.
Kreş ve sağlık ocağından yoksun yaşayan Piyalepaşa’nın, en çok halkın ihtiyaçlarını gözetecek, sorunlarına tercüman olacak bir muhtara ihtiyacı var.
Piyalepaşa’nın sorunlarını, nasıl çözümler üreteceğini kadın muhtar adayı Nursel Yılar ile konuştuk.

Neden muhtar adayı oldunuz?
42 yıldır Piyalepaşa’da oturuyorum ve yıllardır mahallemizin güzelleşmesi, evlerimizin elimizden alınmaması için mücadele ediyorum. Piyalepaşa unutulmuş bir yer. Şu ana kadar çocuklarımıza park yapılmadı, kreş yok, sosyal yardımlar adil olarak dağıtılmıyor.
Bu sorunların çözümünde muhtarlık çok önemli, ben mahalle halkıyla birlikte bu sorunların çözümü için aday oldum.

Şu ana kadar bu sorunlar neden çözülemedi?
Burası Türkiye’nin her yerinden göç almış, yoksul halkın oturduğu bir semt. Bizleri suni ayrımlarla bölmeye çalıştılar. Ve başardılar. Her gelen kendi kesimini tuttu. Zaten belediyelerin hizmet yaptığı yok. Evlerimizi yıkmak, bizleri buradan göndermek istiyorlar. Muhtarın hiçbir ayrım gözetmeden tüm mahalle halkını kucaklaması gerekir, ama böyle olmadı.

Seçilmeniz halinde neler yapacaksınız?
İlk elden yıllardır oturduğumuz evlerimizin tapu hakkı için yasal ve meşru tüm haklarımızı mahalleliyle beraber arayacağım. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında birilerine söz verilmiş evlerimizi savunacağım.
Çocuklarımızın eğitim göreceği bir lisemiz yok. Çocuklarımız okullara hep 2. kontenjandan giriyorlar, buna çözüm arayacağım. Gençler için spor alanı, çocuklar için park yapılması için gayret göstereceğim. Gelen yardımların gerçekten ihtiyaç sahiplerine, ayrım yapılmadan dağıtılmasını sağlayacağım. En önemlisi, halkımızın ihtiyaçlarını gözetecek, semtimizi semt sakinleriyle birlikte yöneteceğim.

Bir kadın olarak muhtar adayı oldunuz, tepkiler nasıl?
“Kadınsın, evinde sobanı yak, çorbanı pişir” diyen de var, destekleyen de... Semtin sorunlarını en çok kadınlar çekiyor. Benim adaylığım kadınların toplumsal yaşama katılması açısından da önemli. ‘Mahalleye kadın eli değsin’ diyorum.

Son olarak neler söylemek istersiniz?
Piyalepaşa halkının içinden biri olarak, halkın talepleriyle, istekleriyle yönetilen bir muhtarlık yürüteceğime söz veriyor, desteklerini bekliyorum. (İstanbul/EVRENSEL)
Beyza Metin
ÖNCEKİ HABER

Kadınlar iş ve kreş istiyor

SONRAKİ HABER

Pertek’te Çetin’e büyük destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...