25 Mart 2009 00:00

Vaatlere inanmıyorlar

YEREL seçimlere sayılı günler kala görüştüğümüz Tuzlalı emekçiler, partilerin vaatlerine inanmadıklarını işsizliğe ve krize çözüm istediklerini söylediler.

Paylaş

YEREL seçimlere sayılı günler kala görüştüğümüz Tuzlalı emekçiler, partilerin vaatlerine inanmadıklarını işsizliğe ve krize çözüm istediklerini söylediler.
Kundura dükkanı olan Mehmet Çevik, Tuzla’nın en büyük sorununun imar ve tapu sorunu olduğunu ve 20 yıldır çözülmediğini ifade etti. Seçim öncesi hep aynı yalanların söylendiğini kaydeden Çevik, dürüst adaylara ihtiyaç olduğunu belirtti. Çevik son olarak Emek Partisi Belediye Başkan Adayı Salih Akça’yı destekleyeceğini de kaydetti.
Sabahları tersane işçilerinin uğrak yeri olan Can Çayevi’nin sahibi Caner Ertan artık iş yapamamaktan yakındı. Yerel yönetim anlayışlarının artık değişmesi gerektiğine vurgu yapan Ertan, kendilerini düşünen yöneticilerden bir beklentisinin olmadığını söyledi.
Mehmet Şerif Karadağ ise Türkiye’deki belediye yönetimlerin halka hizmet vermek yerine kendi ceplerini düşündüklerini kaydetti. Üniversiteyi bitirmesine rağmen iş bulamadığını söyleyen Yasemin Karadağ da, adayların her seçimde başka partiden aday olmasının kendisini çok rahatsız ettiğini söyledi.
Hiçbir partinin tersane işçilerinden yana bir politikasının olmadığını söyleyen Ömer Tufan, aylardan beri işsiz olduğunu ama partilerin hiç birinin işsizliğe, krize karşı ne olacağına dair bir şey söylemediklerini belirterek “İşçilerin düşmanı olan partilere oy vermeyeceğim” dedi.
KADINLAR SEÇİMİ DEĞERLENDİRDİ
Öte yandan, Tuzla’nın Aydınlı mahallesinde Muş Vartolular Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde bir araya gelen kadınlar, ekonomik krizi ve yerel seçimleri değerlendirdiler. Kadınlar özellikle kreş sorunu, çevre kirliliği ve işsizlikten şikayetçi oldular.
Dernek üyelerinden Fikriye Akgül, yoz kültüre, işsizliğe, yoksulluğa karşı topyekun mücadele etmeleri gerektiğini ifade etti Halkın yalancı siyasetçilere kanmaması gerektiğini belirten Akgül, halkın kendi sözcülerini belediye meclislerine göndermesini istedi. Akgül çocukların geleceği için mücadele edilmesinin zorunluluğuna dikkat çekti. Krizden dolayı işten atıldığını söyleyen Nurten Akgül ise, artık sokaklara çıkmak gerektiğini kaydetti. Eşinin tersane işçisi olduğunu ve işten atıldığını söyleyen Esmer Tepeli de çalışabilmesi için mahalleye kreş istedi.
GERÇEK YÜZLERİ ORTAYA ÇIKACAK
Emek Partisi Belediye Başkan asayı Salih Akça ve İl Genel Meclisi adayları ise, Aydınlı mahallesinde yöre derneklerini, esnafları, pazaryerini ve kahvehaneleri ziyaret ettiler. Akça, yaptığı konuşmalarda birlikte mücadele etme çağrısı yaptı. Hükümetin ve muhalefet partilerinin halka yalan vaatlerde bulunduklarını söyleyen Akça, seçim sonrası gerçek yüzlerinin yeniden ortaya çıkacağını sözlerine ekledi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Vaatlere inanmıyorlar

SONRAKİ HABER

Kadınlar iş ve kreş istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...