25 Mart 2009 00:00

Bizleri yoksullaştıranları sandıklara gömelim

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı.

Paylaş

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Seçim çalışması yürüttüğümüz Tuzla’da işsizlik, kriz, açlık bu dönem kendini daha çok hissettirdi ama Tuzla’da partiler yani AKP ve CHP laf kalabalığı yaparak, birbirleriyle dalaşarak bu seçim döneminde yine halkı kandırmaya çalıştılar. Çanta, bardak, kömür vb. şeyler dağıttılar. Sadaka verir gibi halkı yoksullaştıranların kendileri olduğunu unutup yeniden yeniden laik ve din politikası yaptılar. Tuzla tersanelerinde binlerce işçi işten atıldı, her gün ölümlerin yaşandığı keza deri sanayisinde de imar sorunu hâlâ devam etmekte.
Toplumun kanayan yarası kadın sorunu, gençlik sorunu bunların hepsi çözümsüz. Kadınlarımızın ne çalışabileceği bir yer ne de kendini geliştirebileceği bir kurs veya benzeri bir alan yok. Bugün çalışmak istese bile çocuğunu bırakacağı sağlıklı bir kreş ne yazık ki yok. Şifa, İçmeler, Aydınlı Mahallelerinde ev toplantılarında bir araya geldiğimiz kadınlar iş istiyorlar, belediye yasasında var olan ücretsiz kreş haklarını istiyorlar.
İçmelerde ev gezileri sırasında tanıştığımız gençler, kadınlar, “Biz yönetenlerin dürüst olmadıklarını, yokluk ve yoksulluktan başka bir şey vermediklerini bu yüzden kafalarının karışık olduğunu” söylediler. İşte biz de tam bunların karşısında Emek Partisi olarak yerel yönetime adayız. Kapısını çaldığımız her emekçiye işsizliğe, adaletsizliğe, yoksulluğa, yolsuzluğa karşı halkla, işçilerle birlikte karşı durmak için birlikte mücadele etmek için adayız.
Tuzla’da belediye başkan adayımız 27 yıllık deri işçisi. Deri işçileriyle yıllardan beri mücadele etmiş, en ön safta yer almış. Bütün yolsuzluklara karşı, işçinin haklarını gasp eden patronlara karşı grev çadırlarında mücadeleyi büyütmüş. Bugün de işçilerin emekçilerin partisi olan Emek Partisi’nde yıllardan beridir yer alan Salih Akça, burada da tersane, deri ve tüm işçilerle omuz omuza mücadele etti. Emek Partisi, “Halkçı, demokratik ve halkla, işçilerle birlikte yönetelim, haklarımız için birlikte kazanalım” diyor. Buradan bütün işçi ve emekçileri, kadınları, gençleri birlik olmaya çağırıyorum. Ancak o zaman Tuzla’nın bütün sorunlarını çözeriz. İşte o zaman düzen partilerini, patron yandaşlarını, bizleri yoksullaştıranları sandıklara gömeriz.
Adile Doğan (Tuzla Belediye Meclis Üyesi Adayı)
ÖNCEKİ HABER

Nereye gidiyoruz

SONRAKİ HABER

Topbaş kaçıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa