25 Mart 2009 00:00

‘Yarışta 2 takım kalır’

Süper Ligi’de liderliğini sürdüren Sivasspor’un teknik direktörü Bülent Uygun sol dizinden sakatlandı.

Paylaş

Süper Ligi’de liderliğini sürdüren Sivasspor’un teknik direktörü Bülent Uygun sol dizinden sakatlandı. Uygun, milli takımın İspanya maçları nedeniyle lige verilen 10 günlük arayı fırsat bilerek İzmir’deki Özel Kent Hastanesi’nde Doktor Bülent Zeren’e ameliyat oldu.
Bülent Uygun’un 2 gün içinde taburcu edileceği ardından Antalya’ya giderek takımının kamp çalışmalarına katılacağı bildirildi.
Ameliyattan önce Sivasspor’un durumunu ile ilgili bir değerlendirme yapan Uygun şunları söyledi, “Sivasspor olarak ise çok zor bir periyottan geçtik ve en az hasarla atlattık. İnandığımız ve misyon olarak yüklendiğimiz bu yolda devam edeceğiz. Kalan maçlarımızı en iyi şekilde oynamayı düşünüyoruz. En az hata ve puan kaybıyla geçmek için çalışacağız. Bundan önceki sezon Anadolu’dan bir takımın şampiyon olabileceğini göstermiştik ama bu sezon şampiyon olmak isteği, arzusu, coşkusu içimizde çok fazla. Bizi sevenlerle birlikte bu şampiyonluğa ulaşacağız. Fikstür avantajımız gözüküyor. Ligin son maçında ise Galatasaray ile oynuyoruz. O maça kadar lig şampiyonunun belli olacağına inanıyorum. Son üç hafta kala şampiyonluk yarışı iki takım arasında kalır. Ya biz şampiyon oluruz ya da artık olmak isteyen şampiyon olur” dedi.
Uygun, Sivasspor’un lider olarak yoluna devam ettiğini, kalan 9 maçı da puan kaybetmeden bitirip şampiyon olmak istediklerini söyledi.
Önlerindeki 4 maçta sergileyecekleri performansın ve büyük takımların birbirleriyle oynayacakları maçların çok önemli olduğunu ifade eden Uygun, “Fikstürü kendi lehimize çevirmek için gayret edeceğiz. Hiçbir şeyden çekinmeden, arzu ve istekle yola devam etmek istiyoruz” dedi.
Sivasspor’un kadrosunda yer alan her futbolcunun alternatifinin olduğunu belirten Uygun, “Gitmek isteyene kal diyemeyiz, ancak hiçbir futbolcumuzdan da ayrılmak istemeyiz. Sivasspor’u bugünlere oyuncularımız getirdi” dedi
Aldığı 4 maçlık hak mahrumiyeti cezasıyla ilgili görüşlerini de dile getiren Uygun, “Krizlerden kendi menfaatimize uygun olarak çıkmak için yola devam ediyoruz. Hak etmediğimiz bir ceza aldık. Yedek kulübesine vurmak benim için doğru bir davranış değil, özür diledim. Ama ne hakeme, ne futbolculara küfretmedim. Bundan sonra kimlere ne cezalar veriliyor bunun da takipçisi olacağım” ifadelerini kullandı
MİLLİ TAKIM
Bülent Uygun, (A) Milli Futbol Takımı’nın İspanya ile yapacağı maçlara da değindi. Milli takımın İspanya’da çok zor bir maça çıkacağını belirten Uygun, “Avrupa Şampiyonu olmuş önemli bir takım İspanya. Milli takımımızın da önemli sakatları var. İspanya’da avantajlı skor elde edemeyebiliriz ama İstanbul’da kazanmamız gerekiyor. İspanya’da alınacak bir beraberlik bizi çok iyi duruma getirecektir. Fatih Terim bu ülkenin en iyi hocalarından bir tanesi. Avrupa üçüncüsü olmuş takımımız bir tek İspanya ile karşılaşmamıştı.Gereğini yapacağını düşünüyorum” dedi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

İSPANYA 8 AYDIR ZİRVEDE

SONRAKİ HABER

DOKUZ ONBEŞ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...