25 Mart 2009 00:00

Say’ın Ankara konserine kimler katılacak?

SON günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile yaptığı “Nâzım Hikmet” tartışmalarıyla gündeme gelen ünlü piyanist Fazıl Say, Ankara’da piyano tuşlarını konuşturacak.

Paylaş

SON günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile yaptığı “Nâzım Hikmet” tartışmalarıyla gündeme gelen ünlü piyanist Fazıl Say, Ankara’da piyano tuşlarını konuşturacak.
Dünya sahnelerinde ayakta alkışlanan Say’a, başkentte vereceği konserde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Piyanist ve besteci Fazıl Say, 10 Nisan saat 20.00’de CSO’nun yenilenen salonunda, George Gershwin’in “Rhapsody in Blue” adlı yapıtını yorumlayacak. Orkestra ayrıca, Samuel Barber’in “Adagio Op.1” adlı eserine de ses verecek. Say’ın solist olarak katılacağı konserde, orkestrayı Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müzik Direktörü Şef Naci Özgüç yönetecek.
Dünyadaki müzik çevrelerinin gözlerini de CSO sahnesine çevirecek konsere, devlet erkanından kimlerin katılacağı ise merakla bekleniyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Fazıl Say arasındaki, Türkiye’nin onur konuğu olarak katıldığı Frankfurt Kitap Fuarı’nın açılışının, karar değişikliğiyle, Say’ın bestelediği Nâzım Hikmet Oratoryosu yerine Yunus Emre Oratoryosu’yla yapılması nedeniyle başlayan tartışma, geçtiğimiz günlerde daha da alevlendi. Bir televizyon programında Say’ın bu durumu tekrar gündeme getirmesi üzerine, Kültür ve Turizm Bakanı Günay da programa telefonla bağlanarak, “bazı kişileri Nâzım’ın sırtından para kazanmakla” suçladı. Say ise bakanın bu sözlerine, yazılı bir açıklama yaparak, “Sanatımı para için yapmadığımı beni tanıyan herkes bilir. Bu, bana yapılabilecek en haksız, en yanlış suçlamadır. Nâzım’ın sırtından kazanan ben değilim” sözleri ile yanıt verdi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

KENTSEL BÖLÜŞÜM KÂRHANESİ

SONRAKİ HABER

Jakond ile Si-Ya-U oyunu sahnede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...