26 Mart 2009 00:00

MÜLTECİLERİN ÇİLESİ BİTMİYOR

Yeni bir hayata dair bin bir umutla başka ülkelere gitmeye çalışan mültecilerin yaşadığı dramın sonu gelmiyor.

Paylaş

Yeni bir hayata dair bin bir umutla başka ülkelere gitmeye çalışan mültecilerin yaşadığı dramın sonu gelmiyor. Yüreklerinde bir yanda geride bıraktıklarının acısını taşıyan bu insanların çoğu ne var ki düşlerindeki yaşama kavuşamadan yeni trajedilerin öznesi olabiliyorlar. Gittikleri başka ülkelerde yeni hayatlar kurmak isteyen Kırşehir ve İzmir’deki toplam 85 mülteci gözaltındaki işlemlerin ardından sınır dışı edilmeyi bekliyorlar.
Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kaman İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan trafik denetimleri sırasında, Kırşehir-Kırıkkale yolu üzerinde bulunan bir benzin istasyonunda, kamyonda yabancı uyruklu mülteciler bulundu. 21 SEM 754 plakalı kamyonun kasasında 2 Hint, 2 Afgan ve 66 Burma vatandaşı olmak üzere toplam 70 kaçak, Kaman İlçe Jandarma Komutanlığı’nda gözaltında tutuluyor. Karınları doyurulan mülteciler, yapılan tahkikat sonrasında sınır dışı edilmek üzere Van’a gönderilecek.
İzmir’in Bergama İlçesi’nde ise, yurt dışına çıkmak istedikleri belirlenen Somali ve Eritre uyruklu 15 mülteci yakalandı. Önceki gün, saat 24.00 sıralarında Adnan Menderes Bulvarı’nda denetim yapan polis, durumundan şüphelendiği kalabalık gruba müdahale etti. Gözaltına alınan Somali ve Eritre uyruklu 15 mültecinin, işlemlerinin ardından sınır dışı edileceği bildirildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

ÖĞRETİM ÜYESİ FARKI KALDIRILIYOR

SONRAKİ HABER

Bir dokunduk, bin ah işittik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...