26 Mart 2009 00:00

DAYANIŞMA GREVİ BÜYÜTÜYOR

TURKUVAZ Grubu’na bağlı atv-Sabah’taki grev 41. günü geride bırakırken, destek ziyaretleri de devam ediyor.

Paylaş

TURKUVAZ Grubu’na bağlı atv-Sabah’taki grev 41. günü geride bırakırken, destek ziyaretleri de devam ediyor. Grevle birlikte sürdürülen plaza çalışanlarının eylemleri atv-Sabah önünde gerçekleşirken, Demokratik Güç Birliği Sarıyer Belediye Başkan Adayı Tuncay Yıldırım, Eğitim Sen 7 No’lu Şube ve Almanya genç sol örgütü Die Linke üyesi gençler grevcileri ziyaret ettiler.
Plaza Eylem Platformu adına konuşan Emre Gürcanlı, üretenler olarak hem üretim süreçlerinin hem de memleket yönetiminin patronlardan ve uluslararası örgütlerden kurtarılması gerektiğini söyledi. Gürcanlı, bu anlamda eylemlerinin süreceğini duyurdu. Eğitim Sen 7 No’lu Şube üyeleri de grevcilerin yanında olduklarını duyurdular.
SORUNLARIMIZ AYNI
Demokratik Güç Birliği Adayı Yıldırım, grev sürecini ve yaşanan zorlukları dinledikten sonra, oluşturdukları Demokratik Güç Birliği olarak grevin yanında olduklarını açıkladı. Sariyer’in yoksul mahallelerinde yaşanan sorunları grevcilerle paylaşan Yıldırım, “Kentsel dönüşüm sonucu evleri yıkılan insanların, 25 yıldır evlerinde su olmayan Maden Mahallesi’nde yaşayanların sorunlarıyla grevdeki basın çalışanlarının sorunları aynı. Biz güç birliği olarak bu ortak sorunların çözümü için yan yana geldik. Bu nedenle atv-Sabah grevini mahallelerimizde anlatıyoruz. Kahvelerimize ve evlerimize Sabah gazetesi almıyoruz, atv’yi izlemiyoruz” dedi.
GREVİ ÜLKELERİNE TAŞIYACAKLAR
Grevi Almanya’da örgütlerinin gündemine taşıyacaklarını söyleyen Die Linke üyesi gençler de bu konuda kamuoyu oluşması için kendi ülkelerinde çalışmalar yürüteceklerini duyurdular. Grevdeki basın çalışanlarından Türkiye’deki medya sektörü hakkında bilgi alan gençler, Türkiye’deki medyanın durumunu şaşkınlıkla karşıladılar. Yandaş medya ve karşı medya kavramlarının anlamlarını öğrenen gençler, bu karşıt güçlerin hak arama yok sayma konusunda gösterdikleri dayanışmayı da hayretle dinlediler. İSTANBUL
ÖNCEKİ HABER

Taraftara değil çalışana adalet!

SONRAKİ HABER

Hekimler slikozisi tartıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...