26 Mart 2009 00:00

Bakan çalışanlarından BiHABER!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in, eğitim çalışanlarının 17 aydır ödenmeyen tedavi yollukları ile ilgili olarak “yollukların ödendiği” şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

Paylaş

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in, eğitim çalışanlarının 17 aydır ödenmeyen tedavi yollukları ile ilgili olarak “yollukların ödendiği” şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi. Koncuk, “Kendi çalışanlarının yıllardır yaşadığı tedavi yolluğu mağduriyetinden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in habersiz olması, üzücü ve düşündürücüdür” dedi.
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, eğitim çalışanlarının 17 aydır ödenmeyen tedavi yolluklarını sendika olarak hatırlatmaları üzerine, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in, “Sendikalar sendikacılık yapsın, eğer siyaset yapacaklarsa iş değiştirsinler. Biz öğretmenimizin maaşını da ücretini de yolluğunu da ödüyoruz” şeklindeki açıklamasına sert tepki gösterdi.
Milli eğitim camiasının söz konusu yollukların ödenmediğini “çok iyi” bildiğini ifade eden Koncuk, eğitim çalışanlarının 2008 yılına ait tedavi yolluklarını hâlâ alamadığını söyledi. Koncuk, “Bu gerçeği Bakan Hüseyin Çelik hariç herkes bilmektedir. Kendi çalışanlarının yıllardır yaşadığı tedavi yolluğu mağduriyetinden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in habersiz olması, üzücü ve düşündürücüdür. Bakan Çelik, özellikle son günlerde Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili çıkan tüm olumsuz haberleri yalanlama alışkanlığı edinmiştir. Seçim çalışmaları için il il gezen ve kendisini seçim atmosferine fazla kaptıran Bakan Çelik’in, gerçekleri görmezden gelmesi, hatta inkar etmesi, konuyu siyasi bir mecraya taşıması, eğitimcilerde hayal kırıklığı yaratmıştır” diye konuştu.
Bakan Çelik’in, açıklamasında Türk Eğitim-Sen’in siyaset yaptığını ima etmesine de anlam veremediğini kaydeden Koncuk, “Oysa ki, eğitim çalışanlarının tedavi yolluklarının ödenmemesi, tamamen eğitimle alakalı bir konudur; bunun siyasetle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Üstelik bakan, sendikaların misyonunun üyelerinin hak ve menfaatini korumak olduğunu unutmuş gibi görünmektedir. Dolayısıyla bizler, işimizi ama sadece işimizi yapıyoruz. Bakan Çelik gibi siyaset yapmıyoruz” dedi.
‘GÖREVİNE DÖN!’
Koncuk, sadece Mersin’de tespit ettikleri tedavi yolluğu alamayan eğitim çalışanlarının bazılarının isimlerini de açıklayarak, Türk Eğitim-Sen Mersin 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özkan’ın da kalp krizi geçirmesine karşın 13 aydır tedavi yolluğu alamadığını söyledi. Koncuk, Bakan Çelik’in istemesi durumunda tedavi yolluğu alamayan kişilerin kimlik numaralarını kendisine vereceklerini belirterek, “Görünen o ki, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kendi personelinin yaşadığı sıkıntıyı görmezden gelerek, kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir. Ancak görünen köy kılavuz istemez. Tedavi için konaklama ve yol masraflarını cebinden karşılayan ve tedavi yolluğunu alamayan eğitim çalışanları, mağdur olmaktadır. Umuyoruz ki Bakan Çelik, seçimlerin ardından asli görevine döner ve tedavi yolluklarını hâlâ alamamış eğitim çalışanlarının sorununu bir an önce çözer” diye konuştu. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

IMF borç vermeyi kolaylaştırdı

SONRAKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa