26 Mart 2009 00:00

Sosyal imkanlar yetersiz

YEREL seçimler için geri sayım başladı. Metropollerde Belediye Başkan Adayları,mahallerde muhtar adayları yarışmaya başladı adeta.

Paylaş

YEREL seçimler için geri sayım başladı. Metropollerde Belediye Başkan Adayları,mahallerde muhtar adayları yarışmaya başladı adeta. Memleketin her köşesinden gelmiş yoksul insanların oturduğu Ümraniye’de Dumlupınar Mahallesi’nde de başladı seçim telaşı. Mahallenin sorunları saymakla bitmiyor. 8 binin üzerinde seçmeni olan mahallenin en acil sorunu tapu. Mahalle harita üzerinde orman arazisi olarak görülüyor. Asfaltsız çamurlu yollar, dışarıya dökülen fosseptik çukurları, park ve sosyal tesislerin olmayışı gibi sorunlar da yıllardır yerli yerinde duruyor. Dumlupınar Mahallesi Muhtar Adayı olarak halkın karşısına çıkan Kemal Kıcır ile adaylığını, mahallenin sorunlarını ve çözüm önerilerini konuştuk.
En ufak sorunu bile mahallenin ortak kararıyla çözüme ulaştırmak istediğini belirten Kemal Kıcır sosyal imkanların yetersiz olduğunu söylüyor. Mahallede uyuşturucu ticareti, gasp ve hırsızlık gibi suçların oranı da uyuşturucu kullanımı ile birlikte arttığını anlatan Kıcır,insanların kendilerini ifade edebilecekleri bir ortam oluşturulmadığı sürece sorunların çözülmeyeceğini belirtti. Sosyal imkanların yetersiz olduğunu anlatan Kıcır, gençlerin gidebileceği bir kültür merkezi veya dayanışma evi oluşturmayı planlıyor. Gençlerin ve çocukların geleceğinden endişe ettiği için de aday olduğunu söyleyen Kıcır muhtarlığı, yalnızca ikametgâh ve nüfus cüzdanı sureti çıkartılan, başka hiçbir şeyle ilgilenilmeyen bir yer olmaktan çıkarmak istiyor. Uyuşturucu, kentsel dönüşüm, altyapı eksiklikleri gibi pek çok sorununa mahalle halkıyla birlikte çözüm aramayı amaçlayan Kıcır, Dumlupınar Mahallesi’nin Kentsel Dönüşüm Projesi tehdidi altında olduğunu, mahalle sakinlerinin ellerinden evlerinin üç kuruşa alındığını söylüyor.
EN ÇOK KADINLAR MAĞDUR OLUYOR
Mahallede 50 yıldır oturan insanların bile tapularının olmadığını anlatan Kıcır “Bu mahalle harita üzerinde görünmüyor. İnsanlar vergi veriyor, askere gidiyor, ama mahalle hâlâ resmi kayıtlarda orman arazisi olarak gözüküyor.”dedi. Mahallede çok ciddi altyapı sorunları olduğunu,dışarı akan foseptiklerin en çok kadınları ve çocukları mağdur ettiğini vurgulayan Kıcır, azalarını bu nedenle kadınlardan seçtiklerini söyledi. Kıcır, kadınların el emeğini değerlendirebileceği; kültür merkezi ya da kadın dayanışma evi gibi bir yer açmayı tasarladığını anlattı. Mahallede 110 sokak olduğunu vurgulayan Kıcır her sokağın bir temsilcisi olacağını, muhtarlığa gelen yardımlar sokak temsilcileri eliyle dağıtılacağını söyledi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Kadınlar isterlerse başarırlar

SONRAKİ HABER

AŞIK VEYSEL MAHALLESİ MUHTAR ADAYI DURSUN ALİ AKÇAY: BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...