27 Mart 2009 00:00

Sorunları çözmek için adaylar

YEREL seçimlerin belki de en az konuşulanları muhtar adayları. Ancak onlar aday oldukları mahallelerde seçilmek için belki de belediye başkan adaylarından daha fazla çaba harcıyorlar.

Paylaş

YEREL seçimlerin belki de en az konuşulanları muhtar adayları. Ancak onlar aday oldukları mahallelerde seçilmek için belki de belediye başkan adaylarından daha fazla çaba harcıyorlar. Seçim çalışmalarını ev ev dolaşarak, seçim büroları açarak ve ses aracı tutarak sürdüren muhtar adayları mahallelerinin sorunlarını çözmeye aday olduklarını söylüyorlar. Tuzla’nın İçmeler ve Aydınlı mahallelerindeki adaylarla neden muhtar olmak istediklerini konuştuk.
‘SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ADAYIM’
İçmeler Mahallesi Muhtar Adayı Muhammer Pehlivan, 1978 yılından bu yana yaşadığı mahallenin sorunlarının çözülmemesi üzerine muhtar adayı olduğunu dile getiriyor. Bugüne kadarki muhtarların sorunları çözmemesi nedeniyle aday olduğunu belirten Pehlivan, ilk olarak tersane işçilerinin sorunlarıyla ilgileneceğini ifade ediyor. İşçilerin hem çalıştıkları tersanede hem de yaşadıkları mahallede sorunlarla boğuştuğunu anlatan Pehlivan, bunların çözümü için belediye ve mülki amirliklerle iş birliği yapacağını dile getiriyor. İkinci olarak da kahve köşelerinde vakit geçiren gençler için spor kulübü kurmayı planladığını anlatan Pehlivan, “Kulübe bağlı bir de lokal açacağız. Gençler burada santranç, bilardo masa tenisi gibi şeylerle kendilerini geliştirecekler” diye konuşuyor. Mahalenin bazı bölümlerinde yol sıkıntısı yaşandığını söyleyen Pehlivan, bu sorunlarını çözümü için de çalışacağını dile getiriyor.
EN GENÇ ADAY
Dursun Çataltepe de İçmeler Mahallesi Muhtar Adayı. Tuzla’da en genç muhtar adayı olan Çataltepe 33 yaşında. “Yıllardır bu mahallenin her sokağını her caddesini gezdim ve insanların ve mahallenin sorunlarına tanık oldum, insanların neler istediğini daha iyi biliyorum. Tuzla’ya İçmeler’e faydalı olacağımı hissettiğim için aday oldum” diyen Çataltepe, seçilmesi halinde sorunların çözümü için elinden gelen her şeyi yapacağını ifade etti. Muhtarlığın sadece mühür basmak olmadığını belirten Çataltepe, insanları güler yüzle karşılayacağını, yardımların gerçek yoksullara ulaşmasını sağlayacağını, yol sorununun çözümünü sağlayacağını ve hastaneye ambulans getirilmesini sağlayacağını dile getirdi.
ÖNCELİK
İMAR SORUNU
Cemil Evik, Aydınlı Mahallesi Muhtar Adayı. Aydınlı’nın en büyük sorunun imar sorunu olduğunu belirten Evik, “Bir taraftan TOKİ ve başkalarına 12-13 kat imar izni verilirken yıllardır burada yaşayan halkın evi başına yıkılıyor. İlk önceliğimiz bu olacak” diyor.
“Burada ulaşım sorun. Sağlık ocağımız var yetersiz. Geceleri hastası olan ya Tuzla’ya ya da Pendik’e gidecek ama araba bulamıyor. Bu sorunları çözmek için aday oldum” diyen Evik, bunları bu sorunları halkla birlikte çözeceğini dile getirdi. Belediyenin mahallelerinin sorunlarını çözmek için çaba harcamadığını belirten Evik, “Kim seçilirse seçilsin, bu sorunların çözümü için çalışmasını istiyoruz. Yoksa buraya bir daha gelmesinler” diye konuştu.
HEP BİRLİKTE
YÖNETECEĞİZ
Aydınlı Mahallesinin bir diğer adayı Hakkı Uzunyayla. Emekli deri işçisi olan Uzunyayla, daha önce iyi adaylar çıktığı için aday olmadığını bu dönem aday olmaya karar verdiğini anlatıyor. İlk önceliğinin mahalledeki bölgesel ayrımların ortadan kalkması olacağını belirten Uzunyayla, bunun için tüm derneklerle ortak hareket edeceklerini ifade etti.
İmar sorununun çözümünün de öncelikli olduğunu belirten Uzunyayla, belediyenin Aydınlı’yı zenginlere peşkeş çekmesini izin vermeyeceklerini söyledi. Kömür erzak yardımlarının doğru yerlere ulaşmasını sağlayacaklarını, açacakları semt evinde özürlülerin ve yaşlıların iyi vakit geçirmesini sağlayacaklarını dile getirdi. Tüm bu sorunların bir anda çözülemeyeceğine dikkat çeken Uzunyayla, “Hep birlikte gerekli yerleri zorlarsak bunları başarabiliriz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bu beldede oy da yok aday da

SONRAKİ HABER

Üretici kadınlar artıksöz hakkı istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...