27 Mart 2009 00:00

Bu beldede oy da yok aday da

KONAKLILAR, ‘Oy da yok aday da yok’ sloganıyla 29 Mart seçimlerinde sandık başına gitmeyecek.

Paylaş

KONAKLILAR, ‘Oy da yok aday da yok’ sloganıyla 29 Mart seçimlerinde sandık başına gitmeyecek. Malatya merkeze bağlı Konak, Dilek, Topsöğüt, Orduzu, Hanımınçiftiği belde belediyeleri hükümetin çıkarmış olduğu yasa ile Malatya Belediyesi’ne bağlanmıştı. Ancak Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararının ardından Konak dışında kalan diğer beldeler itirazını yaparak yeniden belediye hakkını kazandı. Konak belediyesi itiraz etmediği için Malatya Belediyesi’ne bağlandı. Miting, basın açıklaması düzenleyerek tepkilerini dile getiren Konak halkı, AKP hükümetine tepkisini sandığa gitmeyerek gösterecek.
29 Mart yerel seçimlere çok az bir süre kala Konak halkı mitinglerde ortaya koyduğu, “Oy da yok aday da yok” sloganının arkasında duracak mı? Konaklıların yöneltilen soruya cevabı net. “Onur mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Sandığa gitmeyeceğiz. Konak’tan ayrıca tepki olarak muhtar adayı da çıkmadı.
KONAKLILAR TEPKİLİ
Su Mahallesi Muhtarı Azmi Yıldız, Belediye Başkanı Kadir Mutlu’nun partisine ters düşmemek uğruna Konak’ın Malatya Belediyesi’ne bağlandığını söyleyerek, “Vatandaş olarak bizleri bilinçlendirmediler. Oysaki sade vatandaşın da itiraz etme hakkı varmış. Konaklılar, aday da çıkarmayacak oy da kullanmayacak yönünde ortak bir karar aldı. Hiçbir partinin de kasabaya gelmesini istemiyorlar. 29 Mart’ta kurulacak seçim sandıkları boş geldiği gibi boş gidecektir” dedi.
Hanifi Yumrutepe de, “Konak da aday da yok oy da yok. Konak Kasabasına hiçbir parti girmedi giremeyecektir de. Sandık kurulsa bile kimse oy kullanmayacaktır. Malatya Belediyesi’nin hizmetlerini istemiyoruz. Belediyemizi tekrar kazanana kadar tepkimiz devam edecektir. Aday yok muhtar yok artık valilik nasıl bir karar verecek bekleyip göreceğiz” şeklinde konuştu.
Konak Belediye Başkanı Kadir Mutlu, AKP’li belde belediye başkanları olarak ‘Karara itiraz etmeyeceğiz’ diyerek ortak bir tavır aldıklarını söyledi. Mutlu,”Ben sözüme sadık kaldım. Kasaba halkından da bir vatandaş gidip itiraz da bulunmadı. Saflığımın kurbanı oldum” dedi. (MALATYA)
ÖNCEKİ HABER

Başkan havlu, müdür kömür dağıtıyor

SONRAKİ HABER

Sorunları çözmek için adaylar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...