27 Mart 2009 00:00

Temizöz iddiaları kabul etmiyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinde işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili tutuklanan Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz, hakkındaki iddiaları reddetti.

Paylaş

Şırnak’ın Cizre ilçesinde işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili tutuklanan Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz, hakkındaki iddiaları reddetti.
Temizöz, soruşturmaya konu olan faili meçhul cinayet kurbanlarının bir kısmını tanıdığını ancak öldürülmeleriyle ilgisinin olmadığını söyledi. Tutuklanan Eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak’ın sorgusuyla ilgili detaylar da ortaya çıktı. O da suçlamaları kabul etmedi ve Temizöz için ‘komutanımızdı’ dedi.
BELEDİYE BAŞKANININ KOMUTANIYMIŞ
Temizöz’ün, bölgede Kamil Atak ve bir kısım jandarma istihbarat görevlileriyle birlikte, Mustafa Aydın ve Mehmet İlbasan adlı kişileri kaçırıp sorguladıktan sonra işkence ve eziyete maruz bıraktıkları ve bu 2 kişinin daha sonra kendisinin emri doğrultusunda infaz edildiği iddiasının doğru olmadığını söyledi.
Albay Temizöz’ün, tutuklanan Eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak’la ilişkisi konusunda da, korucubaşı olması nedeniyle kendisiyle sık sık görüştüklerini, Atak’a terör ve güvenlikle ilgili birçok görev verdiğini, ancak Atak’la yetkilerini hiçbir şekilde paylaşmadığını iddia etti. Albay Temizöz, Atak’ın sadece kendisinin verdiği emir ve görevleri yerine getirdiğini söyledi. DİYARBAKIR
ÖNCEKİ HABER

Contest 2, doğru insanlara mı hitap ediyor?

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRCE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...