27 Mart 2009 00:00

Terim’den taktik uyarılar

A Milli Futbol Takımı, 2010 Dünya Kupası grup elemelerinde yarın deplasmanda İspanya ile oynayacağı maç öncesi hazırlıklarını Madrid’de sürdürüyor.

Paylaş

A Milli Futbol Takımı, 2010 Dünya Kupası grup elemelerinde yarın deplasmanda İspanya ile oynayacağı maç öncesi hazırlıklarını Madrid’de sürdürüyor.
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in, antrenmanlardaki fiziksel çalışmaların yanında, dün sabah oyuncularına İspanya’nın son oynadığı maçı izlettiği öğrenildi.
Şimdiye kadar İspanya’nın son oynadığı 5 maçı futbolcularına izlettiği öğrenilen tecrübeli teknik adamın, izlenen her maçta futbolcularına rakiplerinin zayıf ve güçlü yönlerini detaylı bir şekilde açıkladığı kaydedildi.
Son üç günde yapılan bu toplantılarda Terim’in futbolcularından en önemli isteğinin ise üst düzeyde mücadele etmeleri olduğu belirtirken, tecrübeli teknik adamın oyuncularına, performanslarından daha üst düzeyde bir mücadele ortaya koymalarını söylediği ve normalin üstünde bir performans sergilememeleri halinde İspanya’yı yenmelerinin çok zor olacağının altını çizdiği kaydedildi.
Fatih Terim, oyuncularına İspanya’nın en güçlü yanının hücum hattı, zayıf yanının ise defans kurgusu olduğunu belirtti.
İNCE HESAPLAR
Özellikle Del Bosque’nin göreve gelmesinin ardından çizgi savunma diye tabir edilen sistem ile defans kurgusu oluşturan İspanya’nın zaaflarından yararlanmaları için oyuncularını uyaran Terim, orta sahada görev almaları beklenen Tuncay ve Arda’dan sık sık rakip savunmanın arasına top atma denemelerinde bulunmalarını istedi.
İspanya’nın savunma hattını araya atılan toplarla geçebileceklerini vurgulayan Terim, rakibin bu özelliğini istedikleri gibi kullanabilmeleri halinde birçok gol pozisyonu bulabileceklerini ve erken bulabilecekleri bir gol ile maçın seyrini tamamen değiştirebileceklerini hesap ediyor.(SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

kene cumhuriyeti!

SONRAKİ HABER

ÖRGÜTLÜ BASIN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa