27 Mart 2009 00:00

kene cumhuriyeti!

Yaz ayları yaklaştıkça insanlardaki kene korkusu da artmaya başladı! Her ne kadar kış aylarında malum kenelerin yerini başka keneler aldıysa da insan ister istemez düşünmeden de edemiyor! Acaba bu sene de göz göre göre onlarca insanımız kene yüzünden hayatını kaybedecek mi?

Paylaş

Yaz ayları yaklaştıkça insanlardaki kene korkusu da artmaya başladı! Her ne kadar kış aylarında malum kenelerin yerini başka keneler aldıysa da insan ister istemez düşünmeden de edemiyor! Acaba bu sene de göz göre göre onlarca insanımız kene yüzünden hayatını kaybedecek mi?
- Hayırdır Rüştü ağabey, bu kaçıncı taşınman! Gene mi ev sahibi ile anlaşamadın!
- Yok birader gene değil bu kez kene! Geçen yaz canımızı zor kurtarmıştık, baktık kimsenin bir şey yapacağı yok, biz de taşınmaya karar verdik!
Amerika’da, Avrupa’da ve hatta Asya’da uzun yıllar karnını doyuran ve sonunda dışa açılmaya karar veren keneler güneşin de yüzünü göstermesi ile ülkemize doğru yola çıktılar. Kaldı ki onlar için sadece güneşin çıkması değil devletin önemli kurumlarının da onlara kucak açması yeterliydi! Keneler değişik zamanlarda gelip değişik mekânlara yerleşmişlerdi bile. Üstelik durumlarından da çok memnundular:
- Yav arkadaş Allah seni inandırsın, bu kadar memleket gezdim, Paris’i Roma’yı gördüm hayatımda kanı bu kadar tatlı bir memleket görmedim! Buranın siyasileri de çok anlayışlı!
- Sorma birader hakikaten öyle! Hayırdır birader nerenin kenesisin sen?
- Ben Telekom’un kenesiyim kardeş! Buraların yabancısıyım ama kısa zamanda alıştık bu ülkeye! Sağ olsunlar bize hiç yabancılık çektirmediler! Siz? Siz nerenin kenesisiniz?
- Ben de buraların yabancısıyım kardeş! Bizim sahip bu ülkenin GSM operatörlerinden birini satın alınca birlikte geldik! Ama doğrusu şaşıyorum bu ülke insanlarına! Emiyoruz emiyoruz bana mısın demiyorlar!
- Valla haklısın kardeş, bana mısın da demiyorlar!
Memleketin bir başka köşesinde başka başka keneler de kendi aralarında konuşuyorlardı! Ülke adeta kene cumhuriyetine dönmüştü:
- Şu gelen kim? Tanımıyor musun? Gören de alçak dağları kendi yarattı sanacak!
- O devletin kenesi kardeş! Kadrolu! Öyle kasıla kasıla yürümesi biraz da ondan! Arkası çok kuvvetli diyorlar!
-Ya şu, acele acele nereye gidiyor acaba?
- O da yerli kene birader! Hani derler ya “Yerli malı yurdun malı” diye! Sen bakma öyle tıfıl olduğuna, bu ülkede emmediği kan kalmamıştır! Kah banka hortumcularına takıldı, kah siyasilere takıldı! Şu an seçimlerde bir adayın peşine takılmış diyorlar! Acele acele gidişi ondandır!
- Ya şu kene, tanıyor musun onu?
- O da büyük bir işadamının kenesi! İşçilerin kanını emmeye gidiyor olmalı!
- Ya bu kene, bunu tanıyor musun?
- Valla yüzünü kapattığına göre karanlık güçlerin kenesi olmalı! Bunlar için iktidara kim gelmiş kim gitmiş önemli değildir! Her devrin kenesidir bunlar!
- Ya bu kene! Bunu tanıyor musun?
- Bunu pek tanımıyorum kardeş, üzerimize geldiğine göre kardeş kanı emen cinslerden olmalı! Biz en iyisi kaçalım, zaten karnım da acıktı! Bak ilerde bir çocuk ağlıyor! Gel gidip onun kanını emelim!
Veli Bayrak
ÖNCEKİ HABER

İşgal göçe yol açıyor

SONRAKİ HABER

Terim’den taktik uyarılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...