28 Mart 2009 00:00

yeni karşılama programı!

Bundan bir süre önce bu köşede ABD Devlet Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama’nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Türkiye’ye geleceğini yazmış ve hazırlanan karşılama programını açıklamıştım!

Paylaş

Bundan bir süre önce bu köşede ABD Devlet Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama’nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Türkiye’ye geleceğini yazmış ve hazırlanan karşılama programını açıklamıştım! O programda Bayan Obama’nın Hayrünissa Hanım ile aralarında tartışma çıkacağını, Hayrünissa hanımın Bayan Obama’nın saçını çekerken, Bayan Obama’nın ise Hayrünissa hanımefendiye dilini çıkartarak “böööööö” diyeceğini belirtmiştim!
Bundan haberdar olan Bayan Obama Türkiye’ye gelmekten vazgeçmiş! Türkiye ile aralarında sorun çıkmasın diye de gerekçe olarak çocukları göstermiş:
- Ben Türkiye’ye gidersem çocuklara kim bakacak! Koskoca Beyaz Saray, iz bilmezler yol bilmezler maazallah kaybolup giderler! En iyisi bir yere gitmemek!
Bayan Obama’nın gelmeyeceğini öğrenen Türk yetkililer yeni bir karşılama programı hazırlıyor olmalılar! İşte onlara bazı öneriler! İsterlerse seve seve kullanabilirler:
- 5 Nisan Pazar akşamı Ankara’da olacak olan Barack Obama ve beraberindekiler başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere kalabalık bir topluluk tarafından karşılanacak. Karşılama heyetinde Ankara Atlı Spor Kulübü Başkanı, TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu, Ankaralı Turgut, Ankaralı Namık, Ankaralı Yasemin, Ankaralı Coşkun dayının küçük oğlu Ankaralı İsmail, Malatyalı Fahri, Kâhtalı Mıçı, Sivaslı Cindy, Cemil İpekçi ve daha birçok ünlü konuk katılacak!
- Heyet ve beraberindekiler Esenboğa Havalimanından köşke doğru yola çıkarken Mamak çevre yolunda bulunan Mamak çöplüğünden 21 pare metan gazı patlatılacak! Metan gazından etkilenmemesi için Obama ve beraberindekilere gaz maskesi takılırken diğerlerine “Allah yardımcınız olsun” denilecek!
- Ulus’ta bulunan otellerden birinde geceleyecek olan Obama ve beraberindekilere yatmadan önce Abdullah Gül tarafından “İyi geceler, sakın üzeriniz örtmeyi unutmayın” denilecek! Obama uyumadan önce pencereden dışarı bakarak kendisini merak eden kalabalığa görünce “Ya sabır” çekecek!
- 6 Nisanda resmi ziyaretlere başlanacak ve ilk olarak Anıtkabir’e gidilecek. Anıtkabir’e gidilirken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül “Benim işim çıktı size gidin ben sonra gelirim” diyecek ama gelmeyecek!
- Türkiye’nin Avrupa Birliği ve NATO’ya teslim edilişinin anısına temsili bir tören düzenlenecek, törende onur konuğu olarak bulunan Süleyman Demirel bir konuşma yapacak: “NATO NATO’dur! NATO NATO olmasa NATO’ya NATO demezlerdi! NATO’dan çıkanın başına NATO kadar NATO düşsün!” diyecek!
- Bayan Obama’nın gelmeyişine çok sinirlenen bizim Fırst Lady Hayrünissa Hanım, Bay Obama’ya “Söyle o karına saçını başını yolarım” diyecek!
- Medeniyetler İttifakı için İstanbul’a gidilecek. Obama’nın ülkeyi terk edişi esnasında Başbakan Erdoğan Obama’nın arkasından “Haydi bakalım Obama imzaladığımız evrakları da al git” diyecek!
ÖNCEKİ HABER

güvercinler

SONRAKİ HABER

‘Önümüze bakmalıyız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...