28 Mart 2009 00:00

Gaziantep’i kim yönetiyor?

8 yıl NAKSAN’da çalıştıktan sonra 30 yaşın üzerinde olduğu için işten atılan Halil Gümüştekin, gazetemiz Evrensel’e NAKSAN’la ilgili demeç verdiği için yine NAKSAN patronunun emriyle belediyedeki işinden atıldı.

Paylaş

NAKSAN Holding patronu Nakıboğlu, hakkını arayan, yaşanan sorunları dile getiren işçilere tahammül edemiyor. Kendi fabrikasında çalışan işçileri hemen kapı önüne koyan patron, bu işçilerin başka işyerlerinde çalışmasını da engelliyor. Bunun son örneği Halil Gümüştekin.
8 yıl NAKSAN’da çalıştıktan sonra 30 yaşın üzerinde olduğu için işten atılan Halil Gümüştekin, gazetemiz Evrensel’e NAKSAN’la ilgili demeç verdiği için yine NAKSAN patronunun emriyle belediyedeki işinden atıldı.
Konuyla ilgili DİSK/Tekstil Sendikası’nda bir basın toplantısı yapan Evrensel Gazetesi Gaziantep Temsilcisi Mehmet Türkmen “ Bu kenti kimler yönetiyor?” diye sordu.
Halil Gümüştekin NAKSAN’dan işten atıldıktan sonra Büyükşehir Belediyesinin Mezarlıklar Müdürlüğü’nde Yılda adlı taşeron şirkette şoför olarak işe başladı. 29 Mart yerel seçimlerinde Emek Partisi’nden İl Genel Meclis Adayı olan Gümüştekin gazetemiz Evrensel’in 21 Mart Cumartesi günkü sayısında yayınlanan “Hayatımızı da oyumuzu da gasp ediyorlar” başlıklı haberde NAKSAN’da çalışan işçilerin yaşadıkları sorunlarla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Haberin gazetemizde yayınlanmasından sonra NAKSAN yetkilileri mezarlıklar müdürlüğünü arayarak Halil Gümüştekin’in işten çıkarılmasını istedi. Bununla da yetinmeyen NAKSAN, Planlama Müdürü Hamit Ercan aracılığıyla Gümüştekin’i arayarak tehdit etti. NAKSAN Planlama Müdürü Gümüştekin’e telefonda “Ne söylediğine, ne yaptığına dikkat et” dedi.
AKP KİME HİZMET EDİYOR?
NAKSAN patronunun isteği ile Halil Gümüştekin’in işten çıkarılmasına ilişkin DİSK/Tekstil sendika binasında bir basın toplantısı düzenleyen Evrensel Gazetesi Gaziantep Temsilcisi Mehmet Türkmen “Bu kenti NAKSAN patronu mu yönetiyor, yoksa Vali, Belediye başkanı gibi yasal, yetkili kişi ve kurumlar mı?” diye sordu.
Açıklamasında yaşanan bu duruma belediyenin vereceği tepkinin AKP’li belediye yönetiminin kime hizmet ettiğini de göstereceğini ifade eden Mehmet Türkmen “Şimdi basın aracılığıyla, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Asım Güzelbey’e ve Mezarlıklar Müdürü Yaşar Çelik’e soruyoruz? Belediyeye bağlı bir kurumda çalışan bir işçinin NAKSAN’ın isteğiyle hukuksuz bir şekilde işten atılması ne anlama geliyor? Bu kenti, bu kentin belediyesine bağlı bir kurumu NAKSAN patronu mu idare ediyor, yoksa yasal olarak seçilmiş ve atanmış yetkililer mi yönetiyor. Ayrıca bu arkadaşımızın çalıştığı, belediyenin sorumluluğunda olan bir kamu hizmetinin teslim edildiği Yılda adlı Taşeron firmada işçilerin 3 aydır ücret almadan çalışması, sigortasız kaçak bir şekilde çalıştırılması ne anlama geliyor?” dedi.
PATRONLARIN İSTEĞİNE GÖRE
AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Asım Güzelbey’in NAKSAN’ın fabrikasına gelip işçilerle toplantı yapmak istemesi ve vardiyadaki işçilerin de yönetim tarafından toplantıya katılmaya zorlanması ile ilgili olan haberde bilgi veren işçilerin işten atılma tehlikesi nedeniyle isim ve resimlerinin kullanılmadığını, Halil Gümüştekin’in de eski bir NAKSAN işçisi olarak içerde yaşanan sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulunduğunu belirten Türkmen “Eğer yalan ya da yanlış bir bilgi varsa NAKSAN’ın yapması gereken yasal yollara başvurmaktır” dedi.
AKP’li belediye yönetiminin belediyenin kaynaklarını ve olanaklarını patronlara peşkeş çektiğini belirten Türkmen “Bununla da yetinmiyor, belediyeye bağlı kurumlarda kimin çalışıp çalışmayacağını da bu yandaş patronların isteğine göre belirliyorlar” diye konuştu.
SENDİKACILARDAN DESTEK
Açıklamaya DİSK Bölge Başkanı Nihat Bencan, DİSK Tekstil Genel Merkez Yöneticisi Muzaffer Subaşı, DİSK/Genel-İş 1, 2 ve 3 No’lu şubelerin başkanları, Emekli Sen Şube Başkanı ve yöneticileri, KESK’e bağlı Eğitim Sen şube başkanı ve yöneticileri ile EMEP il başkanı da katılarak destek verdi.
(Gaziantep/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

HALKIN SESİNE KULAK VERİN

SONRAKİ HABER

Afganistan’dan çıkmak zorundayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...