28 Mart 2009 00:00

İZELMAN’da TİS imzalandı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN AŞ bünyesinde çalışan 5 bin 900 işçiyi ilgilendiren iki yıllık toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Sözleşme, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile Büyükşehir Belediyesi arasında törenle imzalandı.

Paylaş

İZMİR Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN AŞ bünyesinde çalışan 5 bin 900 işçiyi ilgilendiren iki yıllık toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Sözleşme, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile Büyükşehir Belediyesi arasında törenle imzalandı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici ve İZELMAN AŞ Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı katıldı.
1 Ocak 2009 ile 31 Aralık 2010 arasını kapsayan toplusözleşmeye göre işçilerin ücretlerine ortalama yüzde 18 ile 21 arasında zam yapıldı. Dört grubu içeren sözleşmede en düşük ücret 1040 TL’den 1225 TL’ye, en yükseği ise 1300 TL’den 1500 TL’ye çıkarıldı. Ayrıca yılda 100 yevmiye karşılığı ödenen ikramiye 112 yevmiyeye yükseltilirken sosyal haklarda da belirli oranlarda iyileştirme yapıldı.
Başkan Kocaoğlu, toplu iş sözleşmesinin, 2004-2009 döneminin son mesai gününde yapılan son sözleşme olarak çok anlamlı olduğunu söyledi. DİSK Genel Başkanı Çelebi ise “Belediyede taşeronu kaldıracağız” açıklamalarına değinerek “Bu söz bizim için çok anlamlı. Hiçbir belediye biriminde taşeron işçi kalmayacak, hepsi sendikalı, örgütlü olacak” dedi. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

Ölülere seçmen kağıdı

SONRAKİ HABER

SENDİKALI İŞÇİ KIYIMI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...