29 Mart 2009 00:00

‘Çıkışını imzala öyle git’

Denizli’de evi yanan vatandaş, kalacak yer bulmak için çalıştığı işyerinden izin isteyince işten atıldı. Aile bütün bir kışı naylon bir çadırda geçirmek zorunda kaldı.

Paylaş

Denizli’de evi yanan vatandaş, kalacak yer bulmak için çalıştığı işyerinden izin isteyince işten atıldı. Aile bütün bir kışı naylon bir çadırda geçirmek zorunda kaldı.
Denizli’nin Karaismailler köyünde yaşayan Mehmet Dağ geçen yıl aynı gün hem evini hem işini kaybetti. Evinin yandığını duyan Dağ evine gitmek için çalıştığı taş ocağından izin istedi. Patronların verdiği cevap ise “Çıkışını imzala öyle git”oldu. Eline verilen 500 lira ile işten atılan Dağ, evine gittiğinde geriye sadece küllerin kaldığını gördü. Köylüler yangını söndürememişlerdi. Kaymakamlığın verdiği 2 bin lira ile zaruri ihtiyaçlarını karşılayabilen Dağ, 6 aydır ailesiyle naylon bir çadırda yaşamaya çalışıyor.
Evinin yandığı haberini alınca çalıştığı taş ocağından izin isteyen Mehmet Dağ, aynı gün işten de atılınca kışı ailesiyle sığındığı naylon bir çadırda geçirmek zorunda kaldı. Kaymakamlığın verdiği 2 bin lirayla köyün yakınında bir yere, zaruri ihtiyaçlarını alarak naylon çadır kuran Dağ, eşi Selma Dağ (33), çocukları Emine (6) ve Zehra (2) ile birlikte yaşamaya başladı.
KAR YAĞDIĞINDA...
Köylülerin yangını söndüremediklerini söyleyen Dağ kaymakamlığın verdiği parayla naylon çadır yapabilmiş. Bu parayla ancak zaruri ihtiyaçlarını karşılayan Dağ ve ailesi şimdi yaşam savaşı veriyor adeta. Kışın kar ya da yağmur yağdığında çadırın akmayan köşelerine sığınarak korunmaya çalışan aileye, çevreden yardım edenler de olmuş ancak sorunlarını çözmeye yetmemiş bu yardımlar.
ÇOCUKLAR HASTANEYE BİLE GÖTÜRÜLEMEMİŞ
Çocukları hasta olduğunda hastaneye götüremediğini ağlayarak anlatan Dağ, “Kimseye derdimi anlatamadım. Yardım etmediler. Sadece yatak yorgan verdiler. Gidecek yer bulamadım. İş istiyorum, başımı sokacak yer istiyorum. Çocuklarıma bir şeyler almak istiyorum” dedi. Selma Dağ da, “Çok sıkıntımız oluyor. Çadırın içinde yaşamaya çalışıyoruz” dedi. (Denizli/CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

Zirve’den önce protesto başladı

SONRAKİ HABER

Sessizliğin sonu ne olacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...