29 Mart 2009 00:00

Kentsel dönüşüm tartışıldı

KENTSEL Dönüşüm Projesi kapsamında olan Küçükçekmece Başakşehir’de ‘Kentsel Dönüşüm’ konulu bir panel düzenlendi.

Paylaş

KENTSEL Dönüşüm Projesi kapsamında olan Küçükçekmece Başakşehir’de ‘Kentsel Dönüşüm’ konulu bir panel düzenlendi. Başakşehir Bayramtepe Princes Düğün Sarayı’nda düzenlenen konferansta kentsel dönüşüm projesi masaya yatırıldı. Konferansa Galatasaray Üniversitesi Prof. Jean François Perouse, TMMOB Eski 2. Başkanı Celal Beşiktepe, Gazeteci Yazar Cenk Ağabey, DTP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Şamil Altan, dönüşüm mağdurları ve dönüşümle karşı karşıya olanlar katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını DTP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Şamil Altan yaparken, konferansa Ayazma’daki kentsel dönüşüm mağdurlarından Kasım Aydın’ın anlattıkları damgasını vurdu.
KANUNİ BOŞLUKTAN YARARLANDILAR
Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Jean François Perouse Başakşehir’in Şahintepe, Bayramtepe ve Altınşehir mahallelerinin dönüşüm projesi kapsamında hedef alındığını belirtti. Halkın örgütlenerek hem belediyelere izin vermemesi hem de alternatif bir ‘Yerel Dönüşüm’ projesi ortaya koyması gerektiğini söyleyen Perouse, Kentsel Dönüşüm adına oluşturulmuş projenin TOKİ’nin kaynak geliştirme stratejisi olduğunu belirtti. Bu ortamda hayata geçirilen projelerin ‘Rantsal Dönüşüm’ projeleri olabileceğini dile getiren Perouse, bu bölgelerin önce çöküntü alan ilan edildiğine dikkat çekti. Bu durumda tapuların iptal edilebileceğini vurgulayan Perouse, tapulu alanların bile güvenli olmadığını söyledi.
UYUM SAĞLAYAMADIK
Evi yıkıldıktan sonra yıllarca enkazların üzerine kurdukları çadırlarda yaşayan Kasım Aydın ise yıkım hazırlığı aşamasında yaşadıklarını anlattı.
Ayazma’da yaşayan insanların şimdi yaşadıkları TOKİ konutlarına uyum sağlayamadıklarını belirten Aydın, “Ayazma’yı üçe bölerek yıkım yaptılar. Kimilerine ‘Siz ev sahibisiniz tapunuz var. Şimdi konuşmayın hakkınızı ayrı vereceğim’ dediler. Kimilerine ‘Siz kiracısınız zaten sizin maddi durumunuz bellidir. Size daha uygun şartlarda ev vereceğiz’ dediler. Önce Hazine arazilerini hallettiler. Onlara ‘Size peşinatsız kurasız borcun altına koymadan ev vereceğiz’ dediler. Sonra da herkesten imza aldılar” dedi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

IMF’den hükümete açık çek:
Anlaşma seçim sonrası

SONRAKİ HABER

Göz yumanlar sorumludur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...