29 Mart 2009 00:00

Tadımlık şekerleme bahane oldu

BALÇOVA Tesco Kipa Alışveriş Merkezi’nde 9 yıldır çalışan takdirli teşekkürlü işçi Caner Fırat, Tez Koop-İş Sendikası’na üye olunca işten atıldı.

Paylaş

BALÇOVA Tesco Kipa Alışveriş Merkezi’nde 9 yıldır çalışan takdirli teşekkürlü işçi Caner Fırat, Tez Koop-İş Sendikası’na üye olunca işten atıldı.
Fırat, müşterilere sunulan ücretsiz şekerlemelerden bir tane yiyince güvenlik görevlilerince saatlerce bir odaya kapatılarak sorguya alındı.
Suçlamayı kabul etmeyen Fırat, tazminatsız ve iftira ile işten atıldı, iş akdi sona erdirildi.İşten atılan KİPA işçisine üyesi olduğu Tez Koop-İş Sendikası sahip çıktı. Tez Koop-İş maddi manevi, hukuksal bütün mücadelelerde Fırat’a sahip çıkacağını dün yapılan basın açıklamasında duyurdu. Olay, işçi Fırat’ın müşteriye ikram edilen tadımlık şekerlemelerden bir tane yemesiyle başladı. Sendika yetkililerinin açıklamasına göre, üzerinde ‘ücretsizdir ve satılamaz’ yazan etiketli bir şekerlemeyi yiyen Caner Fırat, hemen güvenlik görevlilerince özel sorgu odasına alındı. Saatlerce sorguda tutulan ve hırsızlık yaptığını kabul etmesi istenen Fırat ise ısrarla tadımlık olan şekerlemelerden sadece bir tane yediğini ve bunu herkesin gördüğünü belirtti. Fırat’ı sorguya çeken alışveriş merkezi güvenlik görevlileri, Fırat’a ‘suçu’ kabul ederse işten atılmayacağını söyledi. Hırsızlık suçlamasının doğru olmadığını tekrarlayan ve ortada hiçbir kanıt olmayan Fırat’ın işine son verildi.
‘ŞEKERLEME YEDİN’ SORGUSU
Caner Fırat’a destek olmak için alışveriş merkezi önünde toplanan Tez Koop-İş üyeleri ve yönetim kurulu, “Hiçbir üyemiz haksız yere işten çıkarılamaz. Aksi takdirde sendikamız yasalardan doğan ulusal ve uluslar arası tüm haklarını kullanacaktır” açıklamasını yaptı.
Tez Koop-İş Genel Mali Sekreteri Ayhan Kurtuluş, Tesco-Kipa yöneticilerine seslenerek, “Üyemiz Fırat’a yönelik uygulamalar asılsızdır. Arkadaşımız işlemediği bir suçu, bir odaya alınıp, başında güvenlik görevlileri bekletilmek suretiyle kabule zorlanmıştır. Psikolojik baskı altında tutulmuştur. Bu tutum öncelikle insan haklarına saygısızlıktır. Ama asıl neden, örgütlenme özgürlüğünü engelleme isteğidir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sözleşmeli personele tayin hakkı

SONRAKİ HABER

Kriz beni de vurdu geçti be abla!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...