29 Mart 2009 00:00

Tutuklu gazeteci için büyük kampanya

2001 yılından bu yana Eritre’de tutuklu bulunan gazeteci Dawid İsaak’ın serbest bırakılması için İsveç’in günlük gazeteleri ortak bir kampanya düzenleme kararı aldılar.

Paylaş

2001 yılından bu yana Eritre’de tutuklu bulunan gazeteci Dawid İsaak’ın serbest bırakılması için İsveç’in günlük gazeteleri ortak bir kampanya düzenleme kararı aldılar. Toplam tirajları 2 milyon civarında olan İsveç’in en büyük gazeteleri, Dagans Nyheter, Svenska Bladet, Afton Bladet ve Expressen’in genel yayın yönetmenleri ortak bir çağrı yayınlayarak İsaak’ın serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla kampanya başlattıklarını açıkladılar.
Eritre doğumlu İsveç vatandaşı David İsaak Setit adlı gazeteye hükümeti eleştiren makaleler yazdığı için 23 Eylül 2001 tarihinde gözaltına alınmıştı. Aradan 8 yıl geçmesine karşın İsaak mahkemeye çıkarılmıyor. Ailesi ve yakınları ile görüşmesine izin verilmiyor. Sağlık sorunları bulunan gazetecinin sadece doktorlarla görüşülmesine izin veriliyor.
Daha önce de İsveç Gazeteciler Federasyonu ve Sınır Tanımayan Gazeteciler başta olmak üzere demokratik kitle örgütleri İsaak’ın serbest bırakılması için açıklamalar yapmış ve protesto gösterileri örgütlemişlerdi. Ancak İsaak için ilk kez bu kadar kapsamlı bir kampanya yürütülüyor. Kampanyayı örgütleyen gazeteler halka açtıkları imza kampanyasına katılma çağrısında bulundular. İmzalar, 4 Mayıs günü Eritre Büyükelçiliğine iletilecek. Stockholm
Murat Kuseyri
ÖNCEKİ HABER

NATO için ‘olağanüstü’ saldırı planı

SONRAKİ HABER

Sözleşmeli personele tayin hakkı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...