30 Mart 2009 00:00

Halk için yeni bir gün mü?

YEREL seçim yarışı adaylardan çok parti başkanlarının atışmaları ile sürdü.

Paylaş

YEREL seçim yarışı adaylardan çok parti başkanlarının atışmaları ile sürdü. Kimisi bol bol yardım yaptı, kimiyse çeşitli açılımlarda bulundu. İşe yaradı mı, yaramadı mı bilinmez ama dün milyonlarca seçmen belediye başkanlarını belirlemek için sandık başına gitti.
Her seçim olduğu gibi bu seçimler de oldukça hareketli geçti. Her beş yılda bir olduğu gibi yine birileri, seçimin ertesi gününün yepyeni bir gün olacağına, haramilerin saltanatının sona ereceğine, rantın biteceğine dair bol bol vaatlerde bulundu. Başkanlarsa yerel seçimler öncesi yolları defalarca kazıp yeniden yaptılar. İstanbullunun trafik çilesi bitmedi ama İstanbul Belediyesi sık sık verdiği rahatsızlıktan dolayı özür diledi.Adaylar, partilerinin ‘tek alternatif’ olacağını dile getirirken, halksa ülkenin gidişatına bakarak ya küstü siyasete ‘beklentimiz yok’ dedi ya da ailesinden büyük küçük oy kullanabilen herkesi yanına alıp sandık başına gitti.
GÜNDEM SEÇİM DEĞİL, İŞSİZLİK
Cam fabrikasında mühendislik yapan Gürsel Çelik’in gündeminde seçimden çok işsizlik var. Çalıştığı yerden 200 işçinin çıkarıldığını anlatan Çelik, “Oy kullandım, görevimi yerine getirdim, fakat ülkenin durumu içler acısı. Bulunduğumuz bu durumu iyileştirebilmek benim için çok daha önemli” diyor. Eskiden varoşların iktidara muhalif olduğunu dile getiren Çelik, şimdiyse lüks yerlerin iktidara muhalif olduğunu söylüyor.
“Ben hastayım ilaçlarımı veriyorlar, bence Kadir Topbaş devam eder” diyen Nezaket teyze, Erdoğan’ın her işe koştuğunu söylüyor. Ahmet Özer de eşiyle aynı fikirde. Özer başkan olacak kişinin fakiri fukarayı koruması gerektiğini ifade ediyor.
‘SONUÇLARI MERAKLA BEKLİYORUZ’
Adaylar seçim sonuçlarını heyecanla beklerken, çoğu kişi için 29 Mart sıradan bir gündü. Öner ve Zühre Çanakkaleli çifti, oy kullandıktan sonra havanın güzel olmasından faydalanıp gezintiye çıkmış.
“Büyükşehir’den herhalde AKP çıkacak” diyen Öner Çanakkaleli, dürüst olduğu için Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdiğini dile getiriyor. Çanakkaleli’ye göre şehrin dışında kurulan yeni siteler, yaşam alanlarına gelenler AKP yanlısı. Çanakkaleli “Maddi manevi insanlara destek çıkıyorlar. Onlar da onlara oylarını veriyorlar. Yardımlarla, promosyonlarla insanları kandırmaya çalışıyorlar, ki ben bunun büyük etkisi olduğunu düşünüyorum” diyor. “Hepimiz merakla bekliyoruz seçim sonuçlarını” diyen Öner Çanakkaleli’nin eşi Zühre Çanakkaleli, “Partiler seçim zamanı birbirlerini kötülemek için tencere dibin kara seninki benden kara, sen şöyle yaptın ben böyle yaptım dediler, bakalım sonuçlar nasıl olacak?” diyor.
Hikmet Taşdeviren, Akın Birdal’ın ipi göğüsleyeceği kanısında. Başkan çıkmasa bile ön sıralarda yer alacağına inandığını ifade eden Taşdeviren, “Birdal, İstanbul’da özgürlüğü, huzuru sağlayabilecek tek aday” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ADAYLAR BİN BİR YOL DENEDİ...

Adaylar seçim yarışında birçok yola başvurdular. Kimi sokaklarda kalem dağıttı, kimi evlere gül gönderdi. Kimi buzdolabı dağıttı, kimiyse yarım saatte bir cep telefonlarımıza mesaj attı. Bangır bangır çalan seçim şarkıları seçim bayrakları cabası olurken, adaylar seçmenlerin hafızalarına kazınabilmek için birçok yol izlediler.
Duygu Söylemez
ÖNCEKİ HABER

Ankara’da yirmi bin seçmene iki okul düşerse!..

SONRAKİ HABER

Seçıme kan bulaşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...