30 Mart 2009 00:00

Tunceli’de DTP kazandı

SEÇİM sonuçlarının merakla beklendiği Tunceli’de, DTP seçimleri yeniden kazandı.

Paylaş

SEÇİM sonuçlarının merakla beklendiği Tunceli’de, DTP seçimleri yeniden kazandı. Geçen dönem EMEP’le birlikte yönetilen belediye için yapılan ittifak görüşmelerinden bir sonuç alınmamıştı. Buna karşın EMEP, sermaye partilerine karşı halk mevzisinin kaybedilmemesi için Tunceli merkezde DTP adayı lehine seçimlere girmedi. DTP adayını destekledi. Devrimci Demokratik Güçbirliği Adayı olarak seçime giren Edibe Şahin, seçimi kazandı.
AKP İLÇELERDE KAYBETTİ
Ayrıca daha önce AKP’nin elinde bulunan Mazgirt Belediyesi’ni ve Darıkent beldesini EMEP aldı.
Beyaz eşya dağıtımının yapıldığı ve İl Özel İdaresi’nde AKP bayraklarının bulunduğu Tunceli’de yapılan bütün baskı ve sindirme politikalarına karşın, halk, tercihini emek ve demokrasi güçlerinin ortak adayı olan DTP’li Edibe Şahin’den yana kullandı. Tunceli merkezde DTP’li Edibe Şahin 4 bin 293 oy, bağımsız seçime giren Murat Kur ise 3 bin 340 oy aldı. AKP 2 bin 926 oy, CHP de 2 bin 44 oy aldı.
Pertek ve Hozat’ta emek ve demokrasi güçlerinin desteklediği bağımsız adaylar Kenan Çetin ve Cevdet Konak, belediye başkanlığını tekrar kazandılar. Nazimiye’de ise bağımsız aday kazandı. Daha önce AKP’nin elinde olan Ovacık Belediyesi’ni CHP aldı. Pülümür’ü CHP alırken, Çemişgezek’te oyların çoğunu AKP aldı. Mazgirt’te seçimi EMEP Adayı Tekin Türkel, Darıkent’te ise EMEP Adayı Hüseyin Elitaş kazandı.
TUNCELİ’DE KUTLAMA
Tunceli’de Edibe Şahin’in, resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını kazanması kutlandı. Yeraltı Çarşısı üzerinde bulunan DTP seçim bürosu önünde bir araya gelen binlerce kişi, kutlamalara başladı. Tüm sandıkların açılmış olduğu bilgisi alana ulaştığında, havai fişekler patlatılarak kutlamalar yapıldı. “Dersim sizinle gurur duyuyor” sloganları atan binlerce kişi, halaylar çekti. Tüm sandıkların açılmasının ardından alana gelen Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, Belediye Başkan Adayı Edibe Şahin ve Güçbirliği bileşenleri, “Dersim sizinle gurur duyuyor” sloganıyla karşılandılar. Burada kısa bir konuşma yapan DTP İl Başkanı Murat Polat, “Üç ay önce dediğimiz gibi, Dersim’e sefer olur ama zafer asla” diyerek, seçmenlere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Belediye Başkan Adayı Edibe Şahin, halka verdikleri sözü tutuklarını ve AKP gibi sistem partilerinin Tunceli’de başa geçmesine izin vermediklerini kaydetti. Şahin, “Hep birlikte bu kenti özgürleştireceğiz” diyerek, Tunceli’ye layık bir çalışmayı halkla birlikte yürütecekleri sözünü verdi. Şahin’in ardından Güçbirliği bileşenleri ve EMEP İl Başkanı Hüseyin Tunç da birer konuşma yaptılar.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

AKP’de Van, Siirt, Urfa hezimeti

SONRAKİ HABER

Diyarbekir kalesini korudu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...