30 Mart 2009 00:00

Dağdelen yeniden milletvekili adayı

ALMANYA’da, Sol Parti Federal Parlamento Milletvekili Sevim Dağdelen, cumartesi günü yapılan Sol Parti Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Kongresi’nde eyalet listesinden, seçilebilecek yerden yeniden milletvekili adayı seçildi.

Paylaş

ALMANYA’da, Sol Parti Federal Parlamento Milletvekili Sevim Dağdelen, cumartesi günü yapılan Sol Parti Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Kongresi’nde eyalet listesinden, seçilebilecek yerden yeniden milletvekili adayı seçildi. Essen’de yapılan parti kongresinde kullanılan seçimlerde 7. sıradan aday olan Dağdelen, geçerli sayılan 198 oydan 155’ini alarak yeniden milletvekili adayı oldu. Dağdelen’e karşı aday çıkmadı. Dağdelen, kongrede delegelerden en yüksek oyu olarak milletvekili adayı olan isim oldu. Sol Parti’nin NRW listesinde ilk sıraya ise halen milletvekili olan Ulla Lötzer seçildi.
SOL PARTİ’NİN HEDEFİ 14 MİLLETVEKİLİ
2005’te yapılan erken genel seçimde Kuzey Ren Vestfalya’dan 7 milletvekili çıkaran Sol Parti’nin bu seferki hedefi, 13-14 milletvekili çıkarmak. Partinin eyalette toplam 8 bin 200 üyesi bulunuyor.
Ayrıca, önümüzdeki yıl yapılacak eyalet parlamentosu seçimlerinde de Sol PArti yüzde 5 barajını aşarak eyalet parlamentosunda grup kurmayı hedefliyor. (Essen/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İspanya, ABD’nin işkenceden yargılanmasında ısrarlı

SONRAKİ HABER

Krizin bedelini ödemeyeceğiz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...