30 Mart 2009 00:00

Fazla macun diş etlerini eritiyor

AĞIZ ve diş sağlığı konusunda bazı doğru bilinen yanlışlardan biri de diş macunu kullanımı.

Paylaş

AĞIZ ve diş sağlığı konusunda bazı doğru bilinen yanlışlardan biri de diş macunu kullanımı. Aşırı kullanılan diş macununun ağızdan tamamen temizlenmesinin mümkün olmadığı ve diş fırçalaması sırasında fazla macun kullanmanın diş etlerini erittiği belirtildi.
Diş Hekimi Sadettin Pay, fazla macunun dişleri daha iyi temizlemediğini, aksine, diş etlerine büyük zarar verdiğini söyledi. Pay, “Çok diş macunu kullanıldığında dişlerin daha iyi temizlendiği sanılıyor. Dişleri macun değil, fırça temizliyor, macun temizliği kolaylaştırıyor. Diş macunu yeteri kadar kullanıldığında faydalı oluyor. Çok kullanıldığında ise diş etlerine büyük zarar veriyor, diş etlerini eritiyor. Bu da hem estetik açıdan kötü bir görüntü hem de ağız sağlığını tehdit ediyor” uyarısında bulundu.
FIRÇALAMA3 DAKİKAYI GEÇMEMELİ
Diş fırçalarken en büyük hatalardan birinin de çok uzun fırçalama olduğuna dikkat çeken Pay, “Diş fırçalamanın bir tekniği ve bir süresi var. Diş ve diş etlerinde sorun olmayanlar orta sert fırça, diş etleri kanayanlar ise yumuşak fırça tercih etmeli. Fırçalama süresi de 3 dakikayı geçmemeli. Diş fırçalama sırasında yanağın iç kısmı ve dilde yoğun bakteri birikeceğinden, yanaklar ve dil de fırçalanarak temizlenmelidir” dedi. Yoğun iş temposunda gün içinde bir şeyler yiyip içtikten sonra dişleri fırçalamanın mümkün olmadığını dile getiren Pay, doğru diş fırçalama tekniği uygulandığı takdirde, dişlerin 12 saatte bir fırçalanmasının yeterli olacağını vurguladı.
SAKARYA
ÖNCEKİ HABER

Cep telefonunuz orijinal mi?

SONRAKİ HABER

Türkiye, acil yardım için tek numaraya geçecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...