31 Mart 2009 00:00

‘Biz varken kimse heveslenmesin’

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, diğer bazı yöneticilerdle birlikte Florya Metin Oktay Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, diğer bazı yöneticilerdle birlikte Florya Metin Oktay Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenledi.
Hamburg ve Eskişehirspor maçından sonra medyada yer alan haberler yorumlar ve değerlendirmeler nedeniyle böyle bir basın toplantısına ihtiyaç duyduklarını söyleyen Polat, “G.Saray futbol takımı sezon başından beri 3 kulvarda mücadelesini sürdürdü. Burada en önem verdiğimiz UEFA ve Süper Lig’di. UEFA’da hedef ve beklentimizi biliyorsunuz. Ancak Hamburg maçında burada aldığımız sonuç tüm G.Saraylılar’ı üzdü” diye konuştu.
Adnan Polat konuşmasını şöyle sürdürdü: “Beklentimiz farklıydı ama yeniden yapılanma içinde olan bir ekibiz ve yeni bir takım kuruluyor. Takımda 2 sene önceden 6 oyuncu var sadece. 2000 yılında alınan UEFA Kupası’nı hatırlarsanız, 8 senelik bir süreç sonunda alınmıştı. 92’de başlayan kadroda, 18-19 yaşında oyuncular uzun süre bir arada oynadılar. Daha sonra bunların yanına Avrupa’dan 3 büyük transfer yapıldı ve başarıya gidildi. Yine böyle bir süreç var. Netice bizi memnun etmedi ama futbolcularımızın ortaya koydukları performanstan memnunuz.”
‘ŞAMPİYONLUKTA İDDİALIYIZ’
Süper Lig’de 18. şampiyonluğa ulaşmalarının hayal olmadığını belirten Polat: “Biz yönetim olarak mücadelemizi sergileyeceğiz. Biz varken de kimsenin kolay kolay kendisini şampiyon ilan etmesi mümkün değildir. Şu anda liderin birkaç puan gerisinde olmamıza rağmen hedefimiz, iddiamız değişmedi. G.Saray, en az diğer rakipleri kadar şampiyonluk şansına sahiptir. Geçtiğimiz dönemlerde de ne şartlarda kupalar kaldırdığımızı biliyorsunuz” dedi.
Polat, dünyada büyük bir ekomonik kriz olduğuna dikkat çekerek, doğal olarak Türkiye’de de krizin etkilerini yaşadıklarını ve bu şartlarda projeleri yürütmenin kolay olmadığını kaydetti.
’BÜLENT KORKMAZ’A İNANIYORUM’
”Skibbe konusunda hayal kırıklığına uğradığım doğrudur” diyen ancak
Bülent Korkmaz ile ilgili bir sıkıntıları olmadığını ve onun başarılı olacağına inandıklarını ifade eden Polat, “Beni futbolculuk döneminde hiç yanıltmadı, yine yanıltmayacak. 12 yaşında buraya gelip 37 yaşında giden, hayatının 4’de 3’ünü G.Saray’da harcamış, bu kulübün içini dışını her şeyini bilen bir teknik direktörümüz var. Biz ona güveniyoruz ve neticeler ne olursa olsun bu teknik adamla devam edeceğiz” diye konuştu.
LİNCOLN KONUSU
Lincon konusuna değinen Polat, konuşmasını şöyle tamamladı: “G.Saray futbol takımının bir üyesidir.
Florya’da belli bir talimat ve yönetmelikler vardır ve buna da herkes uymak zorundadır. 159 bin euro ceza almıştır bu güne kadar ve bu yüksek bir rakamdır. Yine geldiğinde ceza kendisine kesilecek. Ama biz Lincoln’ü kazanmaktan yanayız.
Ben yeni jenarasyona Avrupa’da bir kupa kaldırmadan hiçbir oyuncuyu bir yere göndermeyeceğimi söyledim. Ayrıca Avrupa’da üst düzey bir takım olmadan da göndermeyeceğim. Türk futbolcular açısından en kaliteli kadroya biz sahibiz.”
(SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Roberto Carlos’tan özeleştiri

SONRAKİ HABER

Papa’ya prezervatif yağmuru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...