31 Mart 2009 00:00

Gecelerin takımı

SÜPER Lig'de 25 hafta geride kalırken, Trabzonspor oynadığı gece ve gündüz karşılaşmalarında farklı bir performans sergiledi.

Paylaş

SÜPER Lig'de 25 hafta geride kalırken, Trabzonspor oynadığı gece ve gündüz karşılaşmalarında farklı bir performans sergiledi.
Karadeniz temsilcisi bu sezon oynadığı 25 karşılaşmada 13 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde ederken attığı 34 gole karşılık kalesinde ise 24 gol gördü. 46 puan toplayan bordo-mavili takımın oynadığı gece ve gündüz maçlarında farklı performanslar ortaya koyduğu görülüyor.
Trabzonspor gece başlayan 16 müsabakada 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet alırken, gündüz başlayan 9 maçta ise 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde etti. Bordo-mavili takım bu sezon 25 maçta topladığı 46 puanın, 33 gece oynadığı maçlarda alırken, 13 puanı ise gündüz oynadığı maçlarda elde etti. Gece maçlarında 22 gol atıp 15 gol yiyen Karadeniz temsilcisi, gündüz başlayan maçlarda ise 12 atıp, 9 gol yedi.
Bu tabloya bakıldığında, Trabzonspor'un gece oynadığı maçlarda daha başarılı bir performans ortaya koyduğu görülüyor.
GENÇLERE TAKİP
Bu arada Trabzonspor, Türkiye genelindeki genç futbolcuları incelemeye aldı. İlk olarak Kartalspor'un genç forveti Yaser Hacımustafaoğlu'nun transferinde önemli aşama kaydeden yönetim kurulu, Gaziantepspor'dan Murat Ceylan ve İsmail'in transferi için de sezon sonunu bekliyor.
Süper Ligi'nde sezon sonu için transfer çalışmalarına erken başlayan yönetim kurulu, Teknik Direktör Ersun Yanal'ın raporu doğrultusunda Türkiye genelinde genç oyuncular üzerinde detaylı araştırmaya girişti.
İlk olarak Bank Asya Birinci Ligi'nde birçok ismi takibe alan Özkan Sümer başkanlığındaki futbol izleme komitesinin, Kartalspor formasını giyen 17 yaşındaki genç oyuncu Yaser Hacımustafaoğlu'nun transferini bitirme noktasına getirdiği öğrenildi. Sezon sonunda Yaser'le resmi sözleşme imzalanması bekleniyor.
TABATA İDDİASI
Gaziantepspor'un genç futbolcuları Murat Ceylan ve İsmail Köybaşı için de bonservis bedelleri konusunda araştırma yapan yönetimin, sezon sonunda 3-4 genç futbolcuyu kadrosuna katması bekleniyor. Lig devam ettiği için Gaziantepspor yönetimi ile resmi görüşmelere başlamayan yönetimin, Murat Ceylan ve İsmail için sezon sonunda kırmızı-siyahlı kulübe resmi teklif yapacağı öğrenildi. Bu arada yönetimin, takımın Avrupa kupalarına katılması durumunda yüksek miktarları gözden çıkararak Tabata'yı da kadrosuna katmak için girişimlere başlayacağı iddia edildi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Delgado idmanı tamamlayamadı

SONRAKİ HABER

Atlanta Hawks Lakers’a ‘dur’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...