31 Mart 2009 00:00

İsrail’de yeni kabine şekillendi

İSRAİL’de Başbakan olması kesin gibi görünen Likud Lideri Benyamin Netanyahu, kuracağı koalisyon hükümetindeki bakanları açıklamaya başladı.

Paylaş

İSRAİL’de Başbakan olması kesin gibi görünen Likud Lideri Benyamin Netanyahu, kuracağı koalisyon hükümetindeki bakanları açıklamaya başladı.
Yeni koalisyonda 30 bakanlık olacak. Koalisyonda Netanyahu’nun ekonomi bakanlığı görevini kendisinin üstlenmesi ve yardımcı bakan olarak da Yuval Steinitz’i ataması bekleniyor. Diğer Likud üyelerinden Adalet Bakanlığına Ya’akov Ne’eman, Eğitim Bakanlığına Gideon Sa’ar, Ulaştırma Bakanlığına Yisrael Katz, Stratejik İşler Bakanlığına Moshe Ya’alon, Spor ve Kültür Bakanlığına Gilad Erdan ve Medya ve Telekomünikasyon Bakanlığına Yuli Edelstien getiriliyor.
Netanyahu’ya yakın kaynaklar, Silva Shalom’un bölgesel gelişimler için Bakan ve Başbakan Yardımcısı olarak atanacağını ifade etti.
LIBERMAN EKONOMİ BAKANI
Aşırı sağcı İsrail Evimiz Partisi Lideri Avigdor Lierberman ise Ekonomi Bakanı olarak atanacak. Liberman’ın partisi iki bakanlık daha alacak. Şimdiki Savunma Bakanı Ehud Barak’ın İşçi Partisi ise toplamda 5 bakanlık alacak. Çalışma Bakanlığı, İş ve Endüstri bakanlığı, Tarım Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı gibi bakanlıkların yanı sıra Ehud Barak Savunma Bakanı olarak görev yapmaya devam edecek. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Obama’dan birlik çağrısı

SONRAKİ HABER

Afganistan ve Pakistan’da sivillerin hayatı tehlikede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa