31 Mart 2009 00:00

Seçim zaferi kitlesel kutlandı

SEÇİM sonuçlarının kesinlik kazanmaya başlamasıyla birlikte birçok ilde kutlamalar yapıldı. DTP’nin kazandığı belediye başkanlıkları için binlerce kişi kutlamalara katıldı.

Paylaş

SEÇİM sonuçlarının kesinlik kazanmaya başlamasıyla birlikte birçok ilde kutlamalar yapıldı. DTP’nin kazandığı belediye başkanlıkları için binlerce kişi kutlamalara katıldı.
Diyarbakır’da önceki gün on binlerce kişi sokağa çıkıp kutlama yaptı. Kutlamaya katılanlar, attıkları sloganlarla AKP’ye tepkilerini gösterdiler. Kutlamalar DTP Diyarbakır İl Örgütü önünde yapıldı. Van’da DTP’nin belediye başkanlığını kazanması, binlerce kişi tarafından kutlandı. Sabah saatlerinde belediye önünde toplanan binlerce kişi, davul-zurna eşliğinde halaya durdu. DTP seçim bürosu ile Van Belediyesi önünde bir araya gelen binlerce kişi, davul-zurna eşliğinde halaylar çekti. Kutlamalarla birlikte Cumhuriyet Caddesi karnaval havasına bürünürken, yöresel kıyafetler giyerek alana gelen kadınlar ise kutlamaya farklı bir renk kattılar. Araç trafiğinin tamamen tıkandığı kentte, belediye merdivenlerinde duran binlerce kişi, “Hırsız birho dışarı”, “Hırsızlar Van’dan defolun” sloganları attı. Cumhuriyet Caddesi’nde kitle yürüyüşü yapılırken, kentin bütün cadde ve sokaklarında ise yüzlerce araç zafer turlarına çıktı.
IĞDIR’DA GÖRKEMLİ KUTLAMA
Iğdır’da DTP’nin belediye başkanlığını kazanmasının ardından, DTP il binası önünde bir araya gelen 20 bin kişi kutlama yaptı. Belediye Başkanı M. Nuri Güneş, halka teşekkür ederek, insan merkezli bir anlayışla belediyecilik yapacaklarını söyledi. DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ise Kürtlerin 85 yıl sonra Iğdır’da bir ilki gerçekleştirdiğini belirtti.
Hakkari’nin DTP’li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, kazanılan başarının halkın başarısı olduğunu dile getirdi. Bedirhanoğlu’nun teşekkür konuşmasından sonra halk, DTP önünde halaylara durarak kutlamalarını sürdürdü.
Tunceli’de de önceki gün kutlamalar yapıldı. Yeraltı Çarsısı üzerinde bulunan DTP seçim bürosu önünde bir araya gelen binlerce kişi kutlamaya katıldı. Belediye Başkanı Edibe Şahin, halka verdikleri sözü tutuklarını ve AKP gibi sistem partilerinin Tunceli’de başa geçmesine izin vermediklerini kaydetti. EMEP ve DTP il başkanları da birer konuşma yaptılar.
Batman’da on binlerce kişi, DTP seçim bürosu önünde bir araya gelerek seçim zaferini kutladı. Önceki gün 7 saat boyunca trafiğe kapanan Diyarbakır Caddesi’nde insan seli oluştu. Büyük bir coşkunun yaşandığı Batman’da dakikalarca havai fişekler patlatıldı. Necdet Atalay, Batman halkının büyük bir emek verdiğini kaydederek, “Bu halka hizmet edeceğim. Fedakarlık ve militanlık yapacağım” dedi. Ayrıca Şırnak başta olmak üzere DTP’nin seçimleri kazandığı il, ilçe ve beldelerde de kutlamalar yapıldı. (HABER MERKEZİ)

AKP’DEN SANDIKLARA MÜDAHALE İDDİASI

AKP Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal, bir açıklama yaparak seçim günü sandık güvenilirliğinin sağlanmadığını söyledi. Diyarbakır’da antidemokratik müdahalelerde bulunulduğunu belirten Öcal, “Demokratik teamül ve kurallara uymayan müdahalelerde bulunularak, hem sandık kurullarının tarafsızlığını yitirdiğini hem de vatandaşın oyunu özgürce kullanmasının engellendiğini, üzülerek belirtmek isteriz” dedi. Seçim sonuçlarını değerlendirmekten kaçınan Öcal, ısrarlı sorular üzerine, “Takdir halkındır” demekle yetindi. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

DTP: AKP politikası iflas etti

SONRAKİ HABER

Bölgede birinci parti DTP

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...