31 Mart 2009 00:00

DTP: AKP politikası iflas etti

YEREL seçim sonuçlarını değerlendiren Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eş Başkanı Ahmet Türk, sonuçların Kürt sorununun demokratik barışçıl bir temelde çözülmesi için fırsat sunduğunu belirtti.

Paylaş

YEREL seçim sonuçlarını değerlendiren Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eş Başkanı Ahmet Türk, sonuçların Kürt sorununun demokratik barışçıl bir temelde çözülmesi için fırsat sunduğunu belirtti.
DTP Eş Başkanı Ahmet Türk Diyarbakır il binasında yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Basının ilgi gösterdiği açıklamada konuşan DTP Eş Başkanı Ahmet Türk, 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde AKP’ye verilen emanet oyların geri alındığını söyledi. 2007 seçimlerinden sonra başbakan Erdoğan’ın çıkışıyla Türkiye’nin yeni bir süreç yaşadığını belirten Türk, “Kendisinden olmayan herkesi ötekileştiren bir politikayı yaşama geçiren AKP hükümetine halkımız gereken dersi vermiştir. 2007’de Bölge halkı DTP ile birlikte AKP’ye yeşil ışık yakmıştır. Seçimlerden sonra yapılan açıklamalarda bu oyların emanet oylar olduğunu ifade etmiştik. Bugünkü tabloya baktığımızda Kürt sorunu çözümü konusunda umut içinde olan halkımızı bir hayal kırıklığı yaşamış ve o emanet oyları geri almıştır”dedi. AKP’nin halkı yoksullaştırarak sadaka politikasıyla ekonomik olarak halkı teslim almaya çalıştığını ifade eden Türk, “Bu politikaların iflas ettiği de görülmektedir. Bölge illerin tamamında valilik eksenli yardımlar dağıtılarak AKP’ye seçim kazandırma hesapları yapılmıştır. Yoksulluk halkımızın kaderi değildir. AKP istihdam yaratacak çözümler bulmalıdır. Kamu yöneticileri AKP hükümetinin değil halkın valileri olmalıdır ”diye kaydetti.
BÖLGEDE HALKIN İRADESİ DTP
Seçimler sırasında Muş, Mardin, Ağrı il merkezlerinde yoğun baskılarla karşılaştıklarını söyleyen Türk, Şırnak’ta 25 sandığın bulunduğu okula gaz bombası atıldığını, Mardin’de sandıkların kaçırıldığını söyledi. Ağrı’nın sonuçlarının şaibeli olduğunu vurgulayan Türk, AKP yandaşların Muş Varto’da BDP Genel başkanı Demir Çelik’e bıçakla saldırdığını kaydetti. Türk, “Bölgede halkın iradesi bizden yana olmuştur. Seçimin galibi biziz”dedi. Türk’ten sonra konuşan Osman Baydemir Diyarbakırlılara teşekkür etti. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Seçim kavgasında 2 kişi öldü

SONRAKİ HABER

Seçim zaferi kitlesel kutlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...