31 Mart 2009 00:00

Kazanılmış hakları koruyacağız

HABER-İŞ Sendikası’nın İstanbul Anadolu Yakası Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu, 28 Mart günü Bostancı Green Park Otel’de gerçekleşti.

Paylaş

HABER-İŞ Sendikası’nın İstanbul Anadolu Yakası Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu, 28 Mart günü Bostancı Green Park Otel’de gerçekleşti. Genel kurul, baştan sona kadar tartışmalı ve gerilimli bir havada geçti. Salonda, “Üretmek, kazandırmak ve kazanmak istiyoruz”, “Kazanılan haklarımıza dokundurtmayız” pankartları yer aldı.
Genel kurulda, saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını Haber-İş Şube Sekreteri Sedat Güney yaptı. Konuşmanın ardından divan oluşturuldu. Anadolu Yakası Şube Başkanı Turgut Kaya’nın konuşmasının ardından, Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan kürsüye çıktı.
Ekonomik krizin ülkedeki etkisine değinen Akcan, krizin milli ekonomi ile aşılabileceğini savundu. Hükümetin kısa çalışma yasasını olumlu bulduklarını belirten Akcan, kısa çalışma yasasıyla birlikte örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istedi. Krize karşı Kadıköy’de yapılan mitingi hatırlatan Akcan, İstanbul’da 4 bin 500 Haber-İş üyesi bulunmasına rağmen eyleme katılımlarının çok zayıf olduğunu ifade etti. 1 Mayıs’a da değinen Akcan, “1 Mayıs’ın amacına uygun kutlanması için elimizden geleni yapacağız” dedi.
SALDIRILAR ARTTI
Telekom’da özelleştirme sonrası saldırıların arttığını belirten Akcan, saldırılara karşı mücadele ettiklerini, geçen toplusözleşme sürecinde 44 günlük grevin ardından imza attıklarını hatırlattı. Patronun grev döneminde bozamadığı birlik ve beraberliği, yeni bir TİS süreci öncesi bozmaya çalıştığına dikkat çeken Akcan, patronun sıfır zam dayatmasına izin vermeyeceklerini, kazanılmış hakları koruyacaklarını ifade etti.
Akcan, kriz nedeniyle enflasyon oranında zam talep ettiklerini söyledi.
Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak da göreve talip olan sendikacıların bedel ödemeyi göze alması gerektiğini belirtti. Hükümet sendikacılığına da değinen Büyükkucak, Hak-İş Sendikası’nın Türk-İş’in örgütlülüğüne saldırmasını kınadı.
Genel kurulda şube yönetimi için 3 liste yarıştı. Şu anki Şube Başkanı Turgut Aktaş başkanlığındaki liste yönetime tekrar aday olurken, AKP çizgisinde olduğu dile getirilen Mevlüt Bayraktar da ayrı bir
listeyle seçime katıldı. Yönetime aday olan üçüncü liste ise Harun Toprak tarafından oluşturuldu. Delege konuşmalarının ardından seçimlere geçildi.
Toplam 106 delegenin oy kullandığı genel kurulda, Turgut Aktaş 51 oy alarak tekrar şube başkanı oldu. Mevlüt Bayraktar 38, Harun Toprak’ın listesi ise 17 oy alabildi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

İŞKUR’un eğitim kursları sürüyor

SONRAKİ HABER

Sinter direnişi 100. gününde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa