31 Mart 2009 00:00

Levent Tüzel: Emekçiler ve Kürtler için yeni bir dönem

YEREL seçim sonuçları üzerine bir açıklama yapan Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel,seçim sonuçlarının yeni gelişmelerin habercisi olduğunu belirtti.

Paylaş

YEREL seçim sonuçları üzerine bir açıklama yapan Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel,seçim sonuçlarının yeni gelişmelerin habercisi olduğunu belirtti. Tüzel, bunun en belirgin yönünün ise AKP ve Başbakan’ın halk desteğini kaybetmesi ve düşüşe geçmesi olduğunu söyledi. “Seçimleri bir referandumuna dönüştürmek isteyen Başbakan, halktan büyük bir tokat yemiştir” diyen Tüzel, AKP’nin kaybettiği illerin ve oylarındaki 9 puanlık düşüşün bunun göstergesi olduğunu vurguladı. Seçmenlerin ortaya koyduğu tercihin, AKP’nin 7 yıllık iktidarının sonlanacağını gösterdiğini belirten Tüzel, “Özellikle de kriz ve sosyal politikaların yüreğini yaktığı işçi ve emekçiler ile taleplerine ısrarla kulak kapatılan Kürtler, AKP’den uzaklaşmaya başladıklarını bu seçimlerle göstermiştir. Gelecek günlerde bu baş aşağı gidişin daha da hızlanacağını söylemek mümkündür” dedi. Bütün elverişli koşullara rağmen CHP ve MHP’nin temsil ettiği burjuva muhalefetin bu seçimleri büyük bir kazanıma dönüştüremediğini ifade eden Tüzel, “Yıpranan bir iktidar karşısında bu muhalefetin başarısız ve aciz yanları bir kez daha görülmüştür” dedi. AKP’nin rakip olarak ezmeye çalıştığı DTP’nin bölge illerinde Kürtlerin gerçek temsilcisi ve tercihi olduğunun görülmesi ve birinci parti olarak çıkmasının önemine vurgu yapan Tüzel, “Acil çözüm bekleyen Kürt sorununda halkın talep ve tercihlerinin dikkate alınmasının zorunluluğunu gösteren bir sonuç ortaya çıkmıştır” dedi. Diyarbakır ve Tunceli’de halkın mevzilerinin korunmuş olmasının iktidara karşı kazanılmış bir başarı olduğunu belirten Tüzel, “Özellikle Tunceli’de, partimizin aday çıkarmayarak DTP yönetiminin sürmesini sağlaması yönündeki çabası, sorumlu ve doğru bir tutumdur” şeklinde konuştu.
‘EMEP’İN ÖNGÖRÜLERİ DOĞRULANDI’
“Partimizin bu seçimler için öngörüleri ve buradan yola çıkarak saptadığı görevler ve politikalar doğrulanmıştır” diyen Tüzel, EMEP’in, adayların öne çıktığı değil halk güçlerinin ortaklaştığı ve inisiyatif geliştirdiği bir seçim anlayışıyla hareket ettiğini belirtti. Tüzel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sömürü düzeni ve krizin daha da yoksullaştıracağı emekçiler, öte yandan emperyalist çözümsüz politikalara bağlanmak istenen Kürtler, bütün olarak halkımız, iktidarı ve muhalefetiyle bu bozuk düzenin sürdürücüsü düzen partileri karşısında birleşeceği bir halk hareketi için emek ve demokrasi güçlerini işaret etmektedir. Partimiz ve halk güçleri, seçimlerden doğru dersler çıkartarak önümüzdeki zorlu döneme hazırlanacak; bu bozuk düzenin kırılmaya başlayan rant ve çıkar dişlilerini atarak emek, demokrasi ve barış çarkını hızla döndürecektir.”
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Çelik ve Şahin zayıf not aldı

SONRAKİ HABER

SEÇİMİN SONUÇLARI AKP’Yİ SIKACAK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa