31 Mart 2009 00:00

Çelik ve Şahin zayıf not aldı

BAŞBAKAN Erdoğan’ın, milletvekili ve bakanlara seçim bölgelerinde belediyeleri kazanmaları konusunda verdiği talimata karşın, kabinede bulunan bakanlardan 9’u seçimleri kazanamadı...

Paylaş

BAŞBAKAN Erdoğan’ın, milletvekili ve bakanlara seçim bölgelerinde belediyeleri kazanmaları konusunda verdiği talimata karşın, kabinede bulunan bakanlardan 9’u seçimleri kazanamadı veya AKP’li başkanlıkları muhalefet partilerine kaptırdı.Ankara ve İstanbul dışındaki seçim bölgelerinden gelen bakanlar, seçimlerden kırık not aldılar.
ÇELİK VE ŞAHİN ZAYIF NOT ALDI
Antalya: Antalya’da seçim kampanyası sürecinde büyük enerji harcayan ve “Belediye başkanınız iktidar partisinden seçilmezse hizmet alamazsınız” şeklindeki sözüyle tartışma yaratan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya’dan istediği sonucu alamadı. Antalya’da CHP’li Aday Mustafa Akaydın’ın seçimi kazandı.
Van: Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de Van’da istenen sonucu alamadı. AKP’li belediye başkanlığını DTP’ye ezici bir çoğunlukla kaptıran AKP’de, Çelik’in seçim karnesine de zayıf not düşüldü.
KIRIK NOT ALAN BAKANLAR
7 bakan da seçim bölgelerinde istenen başarıyı gösteremedi ve muhalefetten belediye başkanlıklarını alamadı. Bu iller şöyle:
Mersin: CHP’nin kalesi olarak bilinen Mersin’i yine CHP kazandı. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in tüm çabasına karşın AKP oylarında gerileme yaşandı.
Diyarbakır: Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de Diyarbakır’da kırık not aldı. DTP’li Osman Baydemir, Eker’in seçim bölgesinde ezici bir çoğunlukla oylarını artırarak DTP’yi zirveye taşıdı.
Eskişehir: Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın, seçim bölgesi Eskişehir’de, seçimleri yine DSP’li Yılmaz Büyükerşan kazandı. Oyların yüzde 52.56’sını alan Büyükerşan, Eskişehir’de sürpriz yaşanmayacağını gösterdi. Ordu: Ordu’da da, AKP istenen sonucu alamadı. Enerji Bakanı Güler’in tüm çabasına karşın, DSP, Eskişehir’de olduğu gibi Ordu’da da iktidarını korudu. İzmir: Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün bölgesi İzmir’de beklenen sonuç yaşandı. CHP’li, Aziz Kocaoğlu seçimi açık ara kazandı.
REVİZYON SÖYLENTİSİ
Başbakan Erdoğan, tam olarak memnun olmadığı seçim sonuçlarını, bakanlar ve parti kurmaylarıyla iki saatlik bir toplantıda değerlendirdi. Toplantı sonrası, Erdoğan’ın alınan sonuçlar nedeniyle kabinede ve parti yönetiminde revizyona gideceği söylentileri gece yarısında kulislere yayıldı. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

Zabıta arabasından oy çıktı

SONRAKİ HABER

Levent Tüzel: Emekçiler ve Kürtler için yeni bir dönem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...