31 Mart 2009 00:00

Dış basın: ‘Sonuçlar AKP’ye uyarı’

Seçim sonuçları dünya basınında geniş yankı buldu. Dünyanın önde gelen basın ve yayın kuruluşları, AKP’nin seçimlerden birinci parti olarak çıktığını belirttikten hemen sonra, bu sonuçların AKP’ye “uyarı niteliğinde” olduğunun altını çizdiler

Paylaş

Seçim sonuçları dünya basınında geniş yankı buldu. Dünyanın önde gelen basın ve yayın kuruluşları, AKP’nin seçimlerden birinci parti olarak çıktığını belirttikten hemen sonra, bu sonuçların AKP’ye “uyarı niteliğinde” olduğunun altını çizdiler. Associated Press haber ajansı, yerel seçimlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’sinin “siyasi zeminini kaybettiği” yorumunda bulundu.
WSJ: İŞSİZLİK SONUÇLARA YANSIDI
ABD’nin borsa ve finansal çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal, AKP’nin seçimleri kazanmakla birlikte genel seçimlere oranla yedi puan kaybettiğine dikkat çekerken, “Seçmenler, hükümeti, artan işsizlik ve resesyona giren ekonominin karşısında ilgisiz kaldı algılaması nedeniyle cezalandırdı” yorumunu yaptı. BBC, AKP’nin seçimleri kazanmasına rağmen bazı kritik şehirleri kaybettiğini belirtti. Haberde, Erdoğan’ın “Halkımızın bu mesajından gerekli dersleri çıkaracağız” sözlerine de yer verildi. Financial Times gazetesi ise AKP’nin belediye seçimleriyle tazelenmiş bir destek aldığını yazdı. CNN International, AKP’nin oy kaybettiğini ve seçimlerin AKP için bir test olduğunu belirtti. Washington Post gazetesi de seçim kavgalarında ölenlerle başladığı haberinde, yerel seçimlerin AKP için bir referandum niteliği taşıdığını belirtti.
New York Times gazetesi, haberi, “Seçim sonuçları Başbakan Tayyip Erdoğan’ın partisine uyarı mesajı gönderdi” başlığıyla verdi. Le Figaro gazetesi ise “Başbakan Erdoğan’ın umduğunu bulamadığı” yorumunu yaparak, “Yerel seçim, ekonomik kriz ortamında AKP için bir sınav oldu” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Times: ‘Türkiye, Obama için mayın tarlası’

SONRAKİ HABER

Zabıta arabasından oy çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...