31 Mart 2009 00:00

Kuvayı Milliyecilere Özel Kuvvetler Kartı

17 günlük aradan sonra devam edilen Ergenekon davasında sanık Murat Çağlar’dan gelen itiraf dikkat çekti.

Paylaş

17 günlük aradan sonra devam edilen Ergenekon davasında sanık Murat Çağlar’dan gelen itiraf dikkat çekti. Çağlar, Kuvayı Milliye Derneği üyelerinin askeri tesislere ‘Özel Kuvvetler Kartı’ ile giriş yaptıklarını ve birçok gerçeğin gizlendiğini itiraf etti.
Mahkemenin ikinci iddianameyi incelemesi için 17 gün ara verilen Ergenekon davasına dün Silivri Cezaevi’nde devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen 66’ıncı duruşmada Kuvayı Milliye Derneği Üyesi tutuklu sanık Murat Çağlar, ifade verdi. Çağlar, daha önce savunma yapan dernek üyelerinin birçok şey bilmesine rağmen Dernek Başkanı Hüseyin Görüm’ün “Buranın dışarısı da var” sözünden ötürü birçok gerçeği gizlediğini söyledi.
‘ÖLDÜRME YEMİNİ’
Bayrak üzerinde silahla yapılan yemin törenine katıldığını kabul eden Çağlar, “Beni çağırdılar, Mersin’e gittim. Maddi yardım istediler, bir miktar yaptım. Ramazan olduğu için iftar yapıldı. Ölmek, öldürmek üzerine yemin edildi” dedi.
Çağlar, derneğin kurucusu Albay Fikri Karadağ’ın yemin töreninden sonraki gece askeri hastaneye kaldırıldığını, onu görmeye gittiklerini söyledi. Kimlik göstermeden girdiklerini belirten Çağlar, “Kimlik göstermediğimiz için güvenlik içeriye bir sivil aracın girdiği uyarısında bulunmuş. Çıkışta nöbetçi subay bizi durdurdu. Kimliğimizi sordu. Görüm cebinden çıkarttığı ‘Özel Kuvvetler’ kartını gösterdi. Bize bir şey demediler” dedi. (İSTANBUL)

DOĞAN DA ADLİ TIP’TA


JİTEM’in kurucusu, birçok kayıp ve faili meçhul cinayetin sorumlusu olduğu iddia edilen Albay Arif Doğan da, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Doğan’ın kalp rahatsızlığı bulunuyor.
Dün Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen Doğan, yapılan kontrollerin ardından Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Doğan, daha önce de Silivri Devlet Hastanesi ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış, yoğun bakımda tedavi görmüştü.

ÖNCEKİ HABER

Soyguncular köpekten korktu!

SONRAKİ HABER

ÖLDÜRESİYE İŞKENCEYE SEYİRCİ KALINDI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...