31 Mart 2009 00:00

Mahalleye kadın eli değecek

Aylar öncesinden hummalı bir çalışma başlatan Nurhayat Farımaz, General Zeki Doğan Mahallesi’nde rakiplerine fark atarak muhtarlığı kazandı.

Paylaş

Aylar öncesinden hummalı bir çalışma başlatan Nurhayat Farımaz, General Zeki Doğan Mahallesi’nde rakiplerine fark atarak muhtarlığı kazandı. Farımaz’ın ilk mesajı, “Mahalleyi hep birlikte yöneteceğiz” oldu.
Ankara’nın Mamak İlçesi General Zeki Doğan Mahallesi’ne (GZD) “kadın eli değsin” diye muhtarlığa aday olup, aylar önce çalışma başlatan Nurhayat Farımaz, en yakın rakibinden 2 bin oy fazla alarak muhtarlığı kazandı. “Ben değil hep beraber kazandık” diyen Farımaz, mazbatasını alır almaz ilk adım olarak toplantılar yapıp sokak meclisleri oluşturacaklarını söyledi.
Çalan tebrik telefonları ve komşu ziyaretleri arasında yoğun bir tempoda görüştüğümüz Farımaz, tatlı bir yorgunluk yaşadığını ifade etti. Seçim sürecinin kendileri için yorucu olduğunu dile getiren Farımaz, “Yorulduk ama yorgunluk olmadan bir şey elde edemezdik. Asıl işimiz şimdi başlıyor” dedi.
‘ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYORUZ’
Seçim bürosunun sabahın ilk saatlerine kadar ziyaretçi akınına uğradığını ifade eden Farımaz, kendisini hiç tanımayanların bile oy verdikten sonra sandık başından ayrılmadığını, daha sonra da seçim bürosuna gelip sonuçları beklediklerini söyledi. Sandıklara sahip çıkmanın önemine değinen Farımaz, “Çalışma yürüttüğümüz yaklaşık 150 kişi ile beraber seçim günü için iyi bir organizasyon yaptık. Sandıklarda görevli kişilerden yemek getirip götürecek kişilere, oy kullanması için yaşlı ve engellilere eşlik edecek kişilerden seçim bürosunda görevli olacaklara kadar herkesi belirlemiştik” dedi. Seçim çalışmalarına aylar önce başladıklarını belirten Farımaz, başarılarının sebeplerini, inanarak ve özverili çalışan ekibine bağladı. Özellikle seçim zamanı tek tek ev ziyaretleri, toplantıları yaptıklarını dile getiren Farımaz, seçmene muhtarlığın önemini anlattıklarını ve GZD Mahallesi’ne dair plan ve projelerini aktardıklarını söyledi.
BERABER YÖNETECEĞİZ
Seçim sonuçlarından sonra beraber çalıştıkları arkadaşlarından da kendisini tebrik edenler olduğunu söyleyen Farımaz, tebrik eden kişilere “Beni niye tebrik ediyorsunuz? Ben yalnız değilim. Hepimiz kazandık” dediğini ifade etti. Tek başına mahalleye dair bir şey yapamayacağını söyleyen Farımaz, tüm mahallelileri muhtarlık yönetimine müdahil olmaya çağırdı. Muhtarlıkta kendisinin sadece öncü olduğunun altını çizen Farımaz, sokak meclisler kurup sokak temsilcileri ile beraber toplantılar yaparak kararlar alacaklarını anlattı. İlk kararları arasında mahalleye kültür merkezi ve kütüphane yapmanın yer alacağını söyleyen Farımaz, kadınların ve gençlerin karar mekanizmalarında daha çok söz sahibi olması için çalışacaklarını sözlerine ekledi. Farımaz’ın mahalleliye mesajı, “Gelin birlikte yönetelim!” oldu. (Ankara/EVRENSEL)
Çağrı Sarı
ÖNCEKİ HABER

APS’ci vali gitti

SONRAKİ HABER

Gökçek seçildi, AKP ağır yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...