31 Mart 2009 00:00

APS’ci vali gitti

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçim kampanyasında Aydın ziyareti sırasında....

Paylaş

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçim kampanyasında Aydın ziyareti sırasında, resmi daire müdürlerini AKP mitinginin yapıldığı alanın 200 metre ilerisinde yapılan toplu açılış törenine çağırdığı gerekçesiyle eleştiri oklarına hedef olan ve CHP lideri Deniz Baykal’la yaşadığı polemikle gündeme damgasını vuran Aydın Valisi Mustafa Malay, merkeze çekildi.
RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI
Aydın Valisi Mustafa Malay’ın Merkez Valiliği’ne atandığına ilişkin kararname, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Malay’ın Merkez Valiliği’ne atanması, İçişleri Bakanlığı’nın 23 Mart 2009 tarihli yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu tarafından 25 Mart 2009 tarihinde kararlaştırılmıştı. Kararın onaylanmasının, Aydın’daki belediye seçimlerini CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun kazanmasının hemen ardından gelmesi, “CHP geldi APS’ci vali gitti” esprilerine neden oldu.
Vali Malay, daire amir ve müdürlerini AKP mitingine çağırdığı gerekçesiyle kendisini eleştiren CHP Genel Başkanı Baykal’a, “Baykal, valileri APS ile göndereceğini söylüyor. Kendi partisi ve halk, Sayın Baykal’ı APS ile gönderecektir” demişti.
CHP VE MHP KARARI OLUMLU KARŞILADI
CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, “Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir vali, kalkıp ana muhalefet partisi liderini eleştirmekten çekinmedi. Hükümetin anlayışından yüz bulup devletin valisi olması gerekirken siyasi yorumlar yaptı. Aydın halkı kimi APS ile göndereceğini Vali Malay’a gösterdi. Mührünü de vurdu, gönderdi” diye konuştu.
KABUL EDİLECEK GİBİ DEĞİLDİ
MHP Aydın Milletvekili Recep Taner de “Sayın valinin bir parti genel başkanına kullanmış olduğu üslup kabul edilecek gibi değildi. Devletin valisi gibi değil ‘hükümetin valisi’ gibi davrandı, zihniyetini ortaya koydu. Siyasi görüş belirtmesi yasak olduğu halde bunu yapmaktan çekinmedi. Üstelik tam da seçim sürecinde, geçmişte adaylık başvurusu yaptığı partinin lehine açıklamalar yaptı. Biz, sayın valinin AKP ile inorganik bağı olduğunu biliyorduk ama devletin valisi olmasını beklerdik. Vali Malay’ın merkeze çekilmesi son derece olumludur. Aydın halkı, tarafsız, birilerinin yandaşı olmayan ve devletin valisi olacak bir yönetici istiyor” dedi.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

AKP İzmir’de silindi

SONRAKİ HABER

Mahalleye kadın eli değecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...