01 Nisan 2009 00:00

Van’ın ilk kadın muhtarı

VAN’da ilk kez kadın muhtar seçildi. Seçimlerde Cumhuriyet Mahallesi muhtarlığı için 4 erkek adayla yarışan Leyla Tanrıtanır, rakiplerine büyük fark atarak muhtarlığı kazandı

Paylaş

VAN’da ilk kez kadın muhtar seçildi. Seçimlerde Cumhuriyet Mahallesi muhtarlığı için 4 erkek adayla yarışan Leyla Tanrıtanır, rakiplerine büyük fark atarak muhtarlığı kazandı.
Cumhuriyet Mahallesi muhtarlığı için aday olan Leyla Tanrıtanır, seçimleri kazanarak Van’ın ilk kadın muhtarı seçildi. 2 çocuk annesi Tanrıtanır, 2 bin 400 seçmenden bin 297 oyunu alarak 4 erkek rakibine büyük bir fark attı.
Van'ın ilk kadın muhtarı olduğu için mutlu belirten Tanrıtanır, seçim süresince en büyük destek gördüğü eşi başta olmak üzere bütün mahallelilere teşekkür etti. Tanrıtanır, mahallelinin güvenini boşa çıkarmamak ve onların sorunlarını çözmek için elinden gelen çabayı göstereceğini kaydetti.
SEÇİM YENİLGİSİNİ HAZMEDEMEDİLER
VAN’ın Muradiye ilçesinde seçim sonuçlarını hazmedemeyen AKP’li Nafiz Ağaoğlu’nun yandaşları, ilçe merkezinde vatandaşlara havaya ateş açarak saldırdılar.
DTP’nin seçimleri kazandığı Muradiye’de AKP’li eski Belediye Başkanı Nafiz Ağaoğlu’nun çoğunluğu korucu olan yandaşları, ilçe merkezinde havaya ateş açarak halka saldırdılar. Saldırı sırasında bazı işyerlerinin camları kırılırken, 3 kişinin de kafası kırıldı. Olaya müdahale eden polis, 25 kişiyi gözaltına aldı. Aralarında DTP Milletvekili Fatma Kurtulan, DTP İl Başkanı Selim Ertaş’ın da bulunduğu çok sayıda kişi, ilçeye gitti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır seçimlerinin anlamı

SONRAKİ HABER

Partilerin itirazı sırasında gerginlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...