02 Nisan 2009 00:00

HAYATIN İÇİNDEN

Yerel seçimlerin sonuçlarına bakılırsa iktidar oy kaybediyor. Oysa bu seçim iktidar açısından bu güne kadar yapılan seçimlerin en iddialısı olmuştu.

Paylaş

Yerel seçimlerin sonuçlarına bakılırsa iktidar oy kaybediyor. Oysa bu seçim iktidar açısından bu güne kadar yapılan seçimlerin en iddialısı olmuştu. Hazret sağ elinin işaret parmağı ile uzakları işaret ederek “Orayı istiyorum, burayı istiyorum” gibi yarı Neronvari taleplerde bulunmuştu. Hazretin talebini emir telakki eden hazırun da, bakanıyla, vekiliyle, bürokratıyla paçaları sıvamış, susuz köye bulaşık makinesi vermeye varan modernleştirme ve zenginleştirme çabasına girişmişti. Bazı kuytularda seçimden önceki son gece dahi erzak torbalarının belli adreslere gittiğine ilişkin duyumlar alınmıştı.
Olsun. Ne verirlerse versinler sonuçta halkın işine yarar.
Zaten seçim öncesi yapılan yardımların da seçimle bir ilgisi olmadığını, sosyal devlet olmanın gereği olarak bu yardımların yapıldığını söylemediler mi?
Şimdi gözümüzü, kulağımızı açtık izliyoruz.
Bakalım hangi valinin emri ile hangi sosyal yardım, hangi eve gidecek. Çamaşır makinelerinin, yatak, yorganlarının seçimden sonra da Tunceli’ye, Mazgirt’e gitmesini bekliyoruz.
Yetmez.
Diyarbakır zengin mi?
Halk yoksul. İşsizlik hat safhada. Yaşı 40’ın üzerinde koca adamlar evlerine ekmek götürebilmek için sokaklarda kağıt mendil satmaya çalışıyorlar.
Hakkari de durum nasıl?
Aynı.
Van’da, Şırnak’ta, Mersin’de, Aydın’da, Sinop’ta?
Şimdi bu eşya dağıtma işinin genişletilmesi, ülke çapına yayılması gerekir.
Yetmez. Bu yardımların hazretin emri gereği valiler tarafından bizzat yapılması şart. Hatta valiler bu hizmeti dolapları sırtlarında taşıyarak yapmalılar. Yoksa sayılmaz.
Bir de işin yandaş tarafı var.
Ne demişti bazı bakanlar seçimden önce.
“Bize oy vermezseniz bölgenize akacak hizmetlerde aksamalar yaşanabilir. Pardon yani”
Şimdi bunu da izleyeceğiz. Bakalım Adana, Urfa, Manisa, Siirt, Hakkari vermedikleri oyun faturasını hizmet sopasıyla ödeyecekler mi? Yoksa sopa gösteren bakanlar siyaset çöplüğündeki vefasız yerlerini alacaklar mı?
ARİF NACAROĞLU
ÖNCEKİ HABER

YSK’dan Akman’a kötü haber: FOX TV’ye ceza yok

SONRAKİ HABER

Türkiye’nin ilk otomobili, Hamburg’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...