02 Nisan 2009 00:00

En büyük turun tanıtımı yapıldı

BU yıl 45. kez düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayesinde, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 12-19 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Paylaş

BU yıl 45. kez düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayesinde, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 12-19 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Organizasyonla ilgili düzenlenen tanıtım toplantısına, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakkaloğlu, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Abdurrahman Açıkalın, Bisiklet Federasyonu Onursal Başkanı Abdurrahman Arıca ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Toplantı Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun geçmişini anlatan sinevizyon gösterisiyle başladı. İlk olarak sözü alan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, bisiklet turunun Eurosport kanalından canlı yayınlanacağını dile getirerek, “Bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Bu sene daha güzel bir organizasyon gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun ilk adımı da Eurosport kanalında canlı yayınlanacak olmasıyla atılmış oluyor” dedi. Müftüoğlu, şunları söyledi: “2010 yılındaki Avrupa Bisiklet Şampiyonası’nı Ankara’da yapacağız. Amacımız Dünya Şampiyonası’nı da Türkiye’de yapmak. Ayrıca bu organizasyonlarla dünyanın sayılı turları arasında yer almayı istiyoruz. Bu arada Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil etmeye aday sporcu sayısını artırmayı amaçlıyoruz.”
8 ETAPLI YARIŞ
Uluslararası Bisiklet Birliği ( UCI) takviminde yer alan, yarışma kategorisi 2.1’e yükseltilen dünyanın en önemli yarışlarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 12 Nisan’da İstanbul Sultanahmet Meydanın’daki “İstanbul - İstanbul” etabıyla başlayacak. Takımların İzmir’e havayolu ile transferinden sonra tur 13 Nisan’dan itibaren İzmir, Kuşadası, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Finike, Antalya etaplarının ardından 19 Nisan’da Alanya’da sona erecek.
45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda 23 ülkeden bisiklet sporunun en prestijli 18 profesyonel takım sporcusunun yanı sıra Almanya ve Türkiye milli takımlarını temsilen toplam 160 sporcu mücadele edecek.
Tura İspanya ve İtalya 3, Belçika ve Avusturya ise 2 takımla katılırken, yarışmacılar arasında Güney Afrika Cumhuriyeti’nden de sporcularda yer alacak.
1.212 km’lik 8 etapdan oluşan tura Türkiye Bisiklet Turu’na katılan dünyanın en üst düzey bisiklet sporcuları Genel Klasman, Sprint, Türkiye güzellikleri ve Dağ klasmanı lider formalarında toplam 150.000 Euro’luk ödül için mücadele edecekler. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Lincoln özel olarak çalıştırıldı

SONRAKİ HABER

Samandıra’da Eskişehirspor hazırlıkları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...