02 Nisan 2009 00:00

Antalya, Başbakan’ı neden şaşırttı?

Antalya’da yerel seçimler herkesin hesabını karıştırdı. Geçekten iktidar açısından onca yatırım denen şaşaalı projeler gerçekleştirildi.

Paylaş

Antalya’da yerel seçimler herkesin hesabını karıştırdı. Geçekten iktidar açısından onca yatırım denen şaşaalı projeler gerçekleştirildi. Şehir adeta yeniden yaratıldı, çok kısa zaman içinde öyle değişti ki buna yetişmekte bile zorlanır olduk. Örneğin ulaşımın akışı neredeyse belediye şoförlerinin bile kafasını karıştırdı. Güzergahın böyle devam edeceğini düşünerek dükkan tutup içini döşeyip açamadan, hem de onca yatırımıyla iş yapmadan kapanan onlarca esnaf varını yoğunu kaybetti. Hele Antray denilen ulaşım aracının geçeceği yollar, yüzlerce esnafın bir ömür boyu kazanımlarını eritti.
Hele bir Antkart uygulaması ki her şeyin üstüne tüy dikti. Düşünün her gün ortalama 200 bin yolcuyu taşıyorsunuz ve bunların tamamını uygulamanızla soyuyorsunuz ve illallah dedirtiyorsunuz. Esnafın yüzlercesinin ocağına incir ağacı dikiyorsunuz. Bizim toplumumuzun akıl hocaları esnaflardır. Bakmayın siz modernleştik vs. yaygaralarına, bakkalla, berberle, kuaförle, giyim kuşamcıyla arayı açıp da ayakta kalan politikacı yoktur. Babanızın oğlu olsa da fark etmez. Aslında bu seçimlerin Antalya’daki görüntüsü AKP’yi CHP ile cezalandırmadır. Çünkü CHP adına, bu seçimi kazanmak adına yapılanlar oldukça azdır. Evet hocanın, kimi yaklaşımları puan kazandırmıştır ama CHP’lilerin bile beklediği bir şey değildi. Ancak Antalyalılar Erdoğan’a, Türel’e ve AKP’ye çok kızgındılar ve gereğini yaptılar. Sadece oylarını vermemekle kalmayıp, Başbakan Erdoğan’ın en çok kızacağı şeyi yaptılar. Baykal’ın CHP’sine oy verdiler. Halk bu ezilmeye bir yere kadar katlanır belki ama, yok saymaya asla. Kulaklara küpe ola, biz hiç şaşırmadık.
Hasan Doğan (Antalya)
ÖNCEKİ HABER

SAVAŞ ÖRGÜTÜ NATO 60 YAŞINDA 1

SONRAKİ HABER

Krizin gölgesinde kamu işçilerinin toplu iş sözleşmesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...