02 Nisan 2009 00:00

Tarım işçisine sertifika zorunluluğu

ORDU Valiliği, gelecek sezondan itibaren sertifikası olmayan tarım işçilerinin fındık toplaması ve toplu halde kalmalarını yasakladı.

Paylaş

ORDU Valiliği, gelecek sezondan itibaren sertifikası olmayan tarım işçilerinin fındık toplaması ve toplu halde kalmalarını yasakladı. Ordu Valisi kararla, gerçek fındık işçisiyle, kentin imajına zarar verven göçerleri ayırmayı amaçladıklarını söyledi.
Bu amaçla Ordu’da ve Ordu’ya tarım işçisi gönderen yerlerde sertifikalı fındık toplama kursu açılacak.
Her yıl fındık hasat döneminde, fındık toplamak üzere başka illerden Ordu’ya gelen işçiler konusunda Vali Ali Kaban başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda, fındık toplamak amacıyla Ordu’ya gelen tarım işçilerinin yarattığı sosyal sorunların yanı sıra fındık toplama tekniği konusunda yeterli bilgiye sahip olmamalarından dolayı fındık dallarına zarar vererek ürün kaybına neden oldukları iddia edildi.
Vali Ali Kaban, bu proje ile gerçek fındık işçisi ile fındık hasat döneminde bütün eşyasıyla, hayvanıyla birlikte şehre gelen ve şehrin imajına zarar veren fındık göçerlerinin ayırt edileceğini, her yıl ortaya çıkan sorunların kökten çözümlenerek daha sağlıklı ve sistemli bir yapının oluşturulacağını sözlerine ekledi. (ORDU)
ÖNCEKİ HABER

SEÇiMLER ‘OY ANAM’ DEDiRTTi

SONRAKİ HABER

Bir yıl bile yetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...