2 Nisan 2009 00:00
AKP faturayı kimlik siyasetine kesti
29 MART yerel seçimlerinin sonuçlarını değerlendiren AKP MYK; DTPnin etnik temelli kimlik siyaseti, Saadet Partisinin ise dini temelli kimlik siyaseti yaptığı sonucuna vardı.
AKP MYKnın önceki akşam yapılan toplantısında, Başbakan Erdoğan, MYK üyelerini dinledi. ANKAnın edildiği bilgiye göre, CHPnin seçim çalışmalarında laiklik üzerinden bloklaşma yarattığı ve Antalyada da bu bloklaşmanın etkili olduğu savunuldu.
MHPnin ise, bazı hassas illerde AKPnin Güneydoğu politikasını eleştirerek oylarını yükselttiği değerlendirildi.
DTPnin de kimlik siyasetiyle hareket ettiği ve AKPnin politikalarını seçmenine anlatarak çatışma ortamına götürdüğü savunuldu. Saadet Partisinin yükselişi ise, dini kimlik üzerinden siyaset yaptığı şeklinde açıklandı.
İSPAT ETSİNLER KAPIYA KOYARIM
Erdoğan, dün Londraya hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında 6 bakanın istifasını sunduğu haberleriyle ilgili medyaya yüklendi. Herhangi bir bakanın söz konusu yönde bir açıklama yapmadığını savunan Erdoğan, Böyle bir habercilik olur mu? 6 bakan nasıl olurda gizli görüşmeyi deşifre edebilir? Bana bunu söylesinler, ben bu 6 bakanın 6sını da dışarı koyayım.(Ankara/ANKA)
Evrensel'i Takip Et