02 Nisan 2009 00:00

‘EKONOMİK KÜÇÜLME DERİNLEŞİYOR’

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, mart ayına ilişkin büyüme rakamlarında yüzde 6.2’lik küçülmenin, kriz sürecinin daha da derinleşeceğine işaret ettiğini söyledi.

Paylaş

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, mart ayına ilişkin büyüme rakamlarında yüzde 6.2’lik küçülmenin, kriz sürecinin daha da derinleşeceğine işaret ettiğini söyledi.
Şimşek dün yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarının, işsizlik ve üretim endekslerindeki devasa düşüşle birlikte düşünüldüğünde, Türkiye’nin içinden geçtiği kriz sürecinin, iyimser beklentilerin tersine derinleşeceğini gösterdiğini bildirdi.
Krizin ilk etkileriyle birlikte KESK olarak iktidarı uyardıklarını, ancak uyarılarının dikkate alınmadığını kaydeden Şimşek, GSYH rakamlarındaki gerilemenin hükümetin krize karşı “önlem” adı altında devreye soktuğu paketlerin sırrını da ortaya koyduğunu ifade etti. Şimşek, ülkede krize bağlı olarak patlayan işsizlik ve artan yoksulluk koşullarında bu önlemlerin GSYH verisini düzeltmeye yetmeyeceğinin altını çizdi.
Halkı ve emekçileri korumak yerine patronları kollayan yaklaşımların, iktidarın oy kaybının temel nedenini oluşturduğunu belirten Şimşek, “Hükümet, bu vahim tablo karşısında düşünmeli ve nerede yanlış yaptığını artık anlamalı” dedi.
Sosyal harcamaların daraltıldığı, ücretlerin dondurulduğu, faiz ödemlerinin temel öncelik olduğu IMF destekli yeni bir paketle iktidarın mevcut krizi değil atlatması, hafifletmesinin bile mümkün olmadığını dile getiren Şimşek, iktidarın yüzünü toplumun en geniş kesimlerine; işçilere, köylülere, küçük girişimcilere ve kamu emekçilerine çevirmesini istedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Büyüme,küçülmenin ardından geldi

SONRAKİ HABER

Türkiye en fazla küçülen ikinci ülke

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...